ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«A Haunting in Venice»: Ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην τρίτη ταινία του ως Ηρακλής Πουαρό

0

Πρώτα-πρώτα reality check: Οι δύο ταινίες του Κένεθ Μπράνα ως Πουαρό, παρότι ο ίδιος έχει μια ενδιαφέρουσα ερμηνευτική προσέγγιση στον χαρακτήρα, δεν μπορούν ούτε να κρατάνε τα μικρόφωνα στην αριστουργηματική τηλεοπτική σειρά του ITV που όλοι – οι ενδιαφερόμενοι – γνωρίζουμε. Ακόμα και κινηματογραφικά, είναι δοκιμασία παρακολούθησης, για εκείνους τουλάχιστον που μεγάλωσαν με τις κλασάτες μεταφορές του Λουμέτ ή αυτές με τον Πίτερ Ουστίνοφ.

Αυτό δεν είναι μια γκρινιάρικη κριτική αποτίμηση, το λένε και οι εισπράξεις. «Ο Φόνος στο Όριαν Εξπρές» του 2017 απέφερε 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, βασισμένος στις μεγάλες προσδοκίες των αχόρταγων απανταχού φιλοθεάμονων sleuths, το φετινό «Έγκλημα στο Νείλο», μετά βίας έφτασε τα 130 εκατομμύρια.

Δύο τινά, μάλλον, επίκεινται: Ή που θα φτιάξουν ένα τρίτο φθηνότερο (γιατί τα 90 εκατομμύρια του φετινού είναι υπέρογκα σε σχέση με τα 55 του πρώτου) για μια τελευταία αρπαχτή, ή που ο ίδιος ο Μπράνα θα αλλάξει ρότα και θα επιχερήσει μια ταινία που θα λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι οι δύο πρώτες δεν άρεσαν (ευγένεια).

Υπάρχει μια πιθανότητα, μικρή φοβούμαστε, να είναι το δεύτερο σενάριο, μιας και η ιστορία που έχει επιλεγεί βοηθά στο μάζεμα του budget και είναι άφθαρτη κινηματογραφικά. Πρόκειται για την ιστορία «Hallowe’en Party», η οποία από κατασκευής δεν χρειάζεται την CGI υστερία ειδικά της προηγούμενης ταινίας, του πλασματικού κοσμοπολιτισμού του green screen. Ωστόσο, ο ανέκαθεν μεγαλομανής ως δημιουργός Μπράνα ενταφιάζει μάλλον την πιθανότητα μιας σωστής μεταφοράς, αφού το μετονόμασε σε «Α Ηaunting in Venice», με γυρίσματα στην Βενετία και Θεός φυλάξοι τι θα δούμε πάλι. 

Δείγμα ότι ίσως πάει πιο ήπια το πράγμα από πλευράς προϋπολογισμού, είναι το σαφώς πιο αθόρυβο καστ: Τίνα Φέι, Μισέλ Γεό, Τζέιμι Ντόρναν, Κάιλ Άλεν, Καμίλ Κότιν, Τζουντ Χιλ, Αλί Χαν, Κέιλι Ράιλι, Ρικάρντο Σκαμαρίκο και Έμα Λέρντ, ανακοινώθηκαν, φτάνει κανείς ακόμα και 20+ εκατομμύρια κάτω από τις αμοιβές τους.

«Μια φανταστική εξέλιξη», λέει ο Μπράνα, «για τον χαρακτήρα και το franchise. Βασισμένο σε ένα περίπλοκο και άγνωστο μυστήριο της Κρίστι, παίρνουμε μια τέλεια ευκαιρία ως δημιουργοί να παραδώσουμε μια ανατριχιαστική ιστορία για το πιστό κοινό μας». Σεναριογράφος θα είναι εκ νέου ο Μάικλ Γκριν, ενώ στην παραγωγή συναντάμε και τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ανάμεσα σε άλλους.

Είθε όλα να πάνε καλά, ουδείς αμφιβάλλει ότι ο Μπράνα έχει μια καλή προαίρεση να προσφέρει ωραίο αποδραστικό σινεμά, καταλαμβάνεται κανείς από μια ανησυχία που μια ιστορία τοποθετημένη στην αγγλική ύπαιθρο μεταφέρεται στην Βενετία, αλλά ας μείνουμε ότι σημασία θα έχει να είναι μια καλοστημένη μεταφορά.

Η παραγωγή ξεκινά τον Νοέμβριο, γυρίσματα θα γίνουν στην Βενετία και στα Pinewood στο Λονδίνο, με το έργο να αναμένεται, ίσως, λόγω τίτλου, του χρόνου τέτοιον καιρό.

(cinemagazine.gr)

Δόρα Στράτου: Η γυναίκα που διέσωσε τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς

Previous article

Κόρινθος – Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *