ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα έργα του προαστιακoύ στo Λουτράκι “απο ψηλά”

0

Η σύμβαση για το έργο της κανονικοποίησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Ισθμό της Κορίνθου ως το Λουτράκι υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως το έργο θα ολοκληρωνόταν σε 18 μήνες, δηλαδή ως το Δεκέμβριο του 2020.

Σήμερα, 3 χρόνια αργότερα, δεν έχει ολοκληρωθεί και μέρος αυτής της καθυστέρησης φαίνεται σύμφωνα με δημοσιεύματα πως αποδίδεται σε χρόνια προβλήματα με απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών αλλά και ελλιπείς μελέτες του έργου.

Παρόλα αυτά πρόσφατα τοποθετήθηκαν οι τελευταίες τρεις σιδηροδρομικές γέφυρες που είχαν απομείνει στον σιδηροδρομικό διάδρομο Ισθμού-Λουτρακίου. Σειρά αμέσως μετά για τοποθέτηση θα πάρουν οι γραμμές, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την σύνδεση της ιστορικής λουτρόπολης, με το δίκτυο του προαστιακού !

Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για μια συγκοινωνιακή επανάσταση, αφού η σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα και το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αναμένεται ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τομέα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Πηγές αναφέρουν ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω των νέων επενδυτικών ευκαιριών υπερτοπικών πόλων έλξης δραστηριοτήτων!

πηγη: DroneDays gr: Γιώργος Σοφούλης.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου: 24ωρη Παννελαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Previous article

Βροχερό σήμερα το Κιάτο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *