ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΙΝΚΑ Κορινθίας: να βάλουμε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις των funds

0

Η πρόθεση της κυβέρνησης να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών από τα funds στα οποία έχουν καταλήξει τα “κόκκινα δάνεια” προκάλεσε την αντίδραση του ΙΝΚΑ Κορινθίας που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Κυβέρνηση, πάλι με τροπολογία, ετοιμάζεται άρον άρον, να νομοθετήσει υπέρ των εταιριών διαχείρισης, ώστε οι τελευταίες να μπορούν ανεμπόδιστα πλέον και με τη βούλα της εκτελεστικής εξουσίας να εκπλειστηριάζουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Ό,τι έγινε δηλαδή με την τροπολογία του καλοκαιριού (αρ. 138 Ν. 4951/2022), όπου η κυβέρνηση τότε, θεσμοθέτησε την αδιαφάνεια της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντάς την στην κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα σήμερα οι πάροχοι, να καταγράφουν κέρδη άνω του 100%.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά να είναι ευσεβείς πόθοι των εταιρειών διαχείρισης και των  funds. Διότι είναι εξόχως αντισυνταγματικό, το κράτος, όχι μόνο να παρεμβαίνει σε ήδη καταρτισθείσες συμβάσεις, αλλά να προσδίδει και αναδρομικότητα σε τέτοιος είδους, κατά παραγγελία νομοθετήματα.

Επιπλέον, η ίδια η Κυβέρνηση που διατυμπανίζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και την εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της, φέρεται έτοιμη, να καταστρατηγήσει στην πράξη, την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κύριοι της Κυβέρνησης, εάν νομοθετήσετε όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες, υπέρ των ισχυρών, θα έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής ενσυναίσθησης, εφόσον με αυτόν τον τρόπο θα «χαρίστε» στις αλλοδαπές εταιρείες ειδικού σκοπού, χιλιάδες ακίνητα, μεταξύ αυτών και λαϊκές κατοικίες.

Η λύση δεν είναι η νομοθέτηση, η λύση είναι οι εταιρείες διαχείρισης, να αλλάξουν και να συντάξουν ορθά τις συμβάσεις τους ή εναλλακτικά να έρθουν απευθείας οι αποκτώσες εταιρείες, εάν επιθυμούν, να εισπράξουν αναγκαστικά τις απαιτήσεις τους.

Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να κάνει τα χατίρια των ισχυρών. Φτάνει πια, ως εδώ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Μαύρος καπνός» για το «Αττικόν» και το «Απόλλων»

Previous article

Παίρνουν τους γιατρούς από τα περιφερειακά ιατρεία και την πληρώνουν οι φαρμακοποιοί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *