ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που υλοποίησε ο Δήμος Λουτρακίου

0

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που υλοποιείσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ήδη από το 2007, το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου 2022 η 6η εθελοντική δράση ιδιωτών Κτηνιάτρων, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο μας.

Στη δράση συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) εθελοντές ιδιώτες κτηνίατροι και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό Φιλοζωϊκό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) και τους δύο (2) ιδιώτες Κτηνιάτρους του Δήμου μας, κ. Λέκκα Ιωάννη και κ. Μπελιβάνη Μαρία.

Η δράση έλαβε χώρα στα δύο (2) τοπικά ιδιωτικά κτηνιατρεία και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους, οι οποίοι παραχώρησαν τον χώρο και τον εξοπλισμό των Κτηνιατρείων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κτηνιατρικές επεμβάσεις σε συνολικά ογδόντα πέντε (85) αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), από διάφορες περιοχές του Δήμου όπου αυτά διαβιούν. 

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου μας, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμβολή τους, καθώς επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της Ομάδας των εθελοντών Κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του «Club Hotel Casino Loutraki», και παράθεση καφέ – σνακ των κτηνιάτρων και η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν ευγενική χορηγία των Ζωοτροφών “Ζωολιχουδιές-Pet Food”, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστίες και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, για την παραχώρηση των Κτηνιατρείων τους, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση.

Μετά το Δήμο Βέλου Βόχας και ο Δήμος Σικυωνίων θα προωθήσει την διαλoγή στην πηγή για την οικιακή κoμποστοποίηση

Previous article

Κοζάνη: Χαμός με το προσκύνημα στην παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *