ΚΟΡΙΝΘΙΑ

76 κάτοικοι από το Καλέτζι συνυπέγραψαν επιστολή για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τους τίτλους

0

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού κατατέθηκε σήμερα ως Αναφορά,  επιστολή υπογεγραμμένη από εβδομήντα έξι κατοίκους Καλεντζίου Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την καταχώριση των κτημάτων τους στο Κτηματολόγιο.

Με την επιστολή τους ζητούν παράταση του χρόνου για την προσκόμιση των τίτλων ιδιοκτησίας που αφορούν στα αμφισβητούμενα κτήματα και αγροτεμάχια τουλάχιστον έως την 10η Ιανουαρίου 2023.  Σημειώνουν πως το αίτημα είναι νόμιμο, εύλογο και βάσιμο και ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό, θα υπάρξει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις που καταβάλλονται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πραγματική φτωχοποίηση το σύνολο της περιοχής σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Ψυχογιός, από την πλευρά του, με την Αναφορά που καταθέτει ζητά από την κυβέρνηση άμεση παρέμβαση για την επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος για την περιοχή, το οποίο είχε και πάλι αναδείξει με κοινοβουλευτικό έλεγχο το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

 Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους  Υπουργούς:

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Παράταση για την προσκόμιση τίτλων ιδιοκτησίας των κτημάτων τους στο Κτηματολόγιο ζητούν οι κάτοικοι του Καλεντζίου Κορινθίας»  

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά, επιστολή υπογεγραμμένη από εβδομήντα έξι κατοίκους Καλεντζίου-Ζευγολατιού Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την καταχώριση των κτημάτων τους στο Κτηματολόγιο.

΄Oπως επισημαίνεται στην επιστολή, ενώ τα κτήματα τους είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους καταχωρημένα στο ΟΣΔΕ και μέσω αυτής της καταχώρησης αιτούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ την καταβολή επιδοτήσεων, το Ελληνικό Κτηματολόγιο αποστέλλει επιστολές ότι τα κτήματα αυτά ανήκουν στο Δημόσιο χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.

Το Κτηματολόγιο με πρόσκλησή του, είχε καλέσει τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τίτλους και τοπογραφικά μέχρι τις 14/10/22, χρονικό διάστημα αντικειμενικά μη επαρκές για την συλλογή των δικαιολογητικών για τα κτήματα που δεν υπάρχει και εικόνα ποια είναι τα αμφισβητούμενα και ποια όχι.

Τονίζουν, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει όπως θα έπρεπε, διαλειτουργική σύνδεση μεταξύ των χαρτών του Κτηματολογίου και του ΟΣΔΕ, του οποίου οι χάρτες είναι καταχωρημένοι στην Ε.Ε. και ως εκ τούτου έχουν προτεραιότητα απέναντι στους χάρτες του ελληνικού κτηματολογίου, όπως η προτεραιότητα αυτή πηγάζει από το Σύνταγμα (άρθρο 28).

Ζητούν να υπάρξει παράταση του χρόνου για την προσκόμιση των τίτλων ιδιοκτησίας που αφορούν στα αμφισβητούμενα κτήματα και αγροτεμάχια τουλάχιστον έως την 10η Ιανουαρίου 2023 σημειώνοντας πως το αίτημα είναι νόμιμο, εύλογο και βάσιμο, γιατί σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό, θα υπάρξει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις που καταβάλλονται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με άκρως δυσμενές αποτέλεσμα στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει να οδηγηθεί σε πραγματική φτωχοποίηση το σύνολο της περιοχής.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας – Τα ποσά, οι απαλλαγές και τα πρόστιμα

Previous article

Μετά το Δήμο Βέλου Βόχας και ο Δήμος Σικυωνίων θα προωθήσει την διαλoγή στην πηγή για την οικιακή κoμποστοποίηση

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *