ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Έφτασε το πρώτο πόδι των 32 τόνων που θα βυθιστεί στην διώρυγα της Κορίνθου – video

0

Με εντατικούς ρυθμούς άρχισαν και πάλι οι εργασίες στην Διώρυγα της Κορινθου.

Η πρώτη φάση των εργασιών που εξελίχθηκαν στο σημείο αφορούσαν εργασίες αποφόρτισης στο λεγόμενο “φρύδι” του πρανούς. Ταυτόχρονα διασφαλίστηκε το βάθρο που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Ισθμού (στην Πελοπόννησο).

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την τοποθέτησης μίας συστοιχίας πασσάλων από μπετόν, με διάμετρο ένα μέτρο και ύψος 15,80 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού (συν άλλα οκτώ μέτρα μέσα στο νερό). Η συστοιχία των πασσάλων θα φτάσει το ένα χιλιόμετρο σε μήκος και θα αντικαταστήσει ουσιαστικά ως προστατευτικό μέσον τα λίθινα κρηπιδώματα.

Ο πρώτος από αυτούς τους πασσάλους είναι ήδη πάνω στον πλωτό γερανό και από την Δευτέρα θα αρχίσει να τρυπάει τον πυθμένα της Διώρυγας Κορίνθου.

Θα ακολουθήσει η τρίτη φάση και το λιμενικό έργο, δηλαδή η στήριξη της βάσης των πρανών, έτσι ώστε να αποφευχθεί μελλοντικά η διάβρωση. Θα γίνουν εργασίες μέσα στη θάλασσα, θα κατασκευαστεί ένα τοιχίο, ενώ ταυτόχρονα θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες στα πρανή που μπορεί να σημειώσουν μελλοντικά καταπτώσεις.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται μελέτες για όλο το μήκος του καναλιού, ώστε να εντοπιστούν όλα τα σημεία που μπορεί να εμφανίσουν μελλοντικά καταπτώσεις, έτσι ώστε να προληφθούν και να μην υπάρξει στο μέλλον άλλη διακοπή της διέλευσης.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Η μεγάλη ζήτηση «φουντώνει» την παράνομη υλοτομία

Previous article

14 υδατοδεξαμενές μπαίνουν στην Κορινθία, στην μάχη κατά των πυρκαγιών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *