ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στον δήμο Βέλου Βόχας ο Γιώργος Δέδες

0

Τον δήμο Βέλου Βόχας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νέοι Δρόμοι, Γιώργος Δέδες μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Τάσο Μποζίκη και Χρήστο Καρσιώτη. Στο επίκεντρο της επίσκεψης και την συνάντησης με το δήμαρχο Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, βρέθηκαν τα προβλήματα του δήμου, αλλά κυρίως το ζήτημα της έλλειψης υδάτινων πόρων, που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις στην περιοχή.

Ο κ. Δέδες στάθηκε σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούσαν το φράγμα Ασωπού και την αρδευτική διώρυγα ΑΟΣΑΚ.

  • Το Φράγμα του Ασωπού έχει ουσιαστικά βαλτώσει. Ένα κρίσιμο έργο που περιμένουν ως ‘’μάνα εξ ουρανού’’ οι αγρότες της περιοχής έχει πέσει θύμα της ανικανότητας και της ολιγωρίας των υπευθύνων. Υπογραμμίσαμε επίσης την απαράδεκτη καθυστέρηση στη δημοπράτηση της Μελέτης των δικτύων του φράγματος, η οποία αν και είχε ξεκινήσει την Άνοιξη του 2019 δημοπρατήθηκε μόλις στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.
  • Θέσαμε το ζήτημα της αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ, στην οποία η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση και προϋπολογισμό πολύ χαμηλότερο του απαιτούμενου. Επισημάναμε πως η αρδευτική διώρυγα χρήζει εργασιών συντήρησης στο σύνολό της, ώστε να μπορεί χωρίς απώλειες να συμβάλλει στην απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών.
  • Τονίσαμε περαιτέρω πως θα πρέπει να υπάρξει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ονομαστική πρόσκληση, ειδικά για το Δήμο Βέλου – Βόχας, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να αρχίσει να εφαρμόζει συνδυαστικές πολιτικές και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως γεωτρήσεις, δίκτυα, δεξαμενές, ενδεχομένως μονάδες αφαλάτωσης κ.λπ. Προς αυτό το σκοπό αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλώντας τον κύριο Νίκα να εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
  • Εστιάσαμε στη μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής που δρομολόγησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι πλέον ώριμα και μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, να γίνουν ταυτόχρονα έργα διαχείρισης νερού. Αφορούν στη διευθέτηση των χειμάρρων Ζαπάντι και Περιστερώνα και άλλων μικρότερων ποταμών και χειμάρρων και θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση των υδάτινων πόρων.
  • Προκρίναμε την άμεση προώθηση της συντήρησης των υπαρχόντων μικρών φραγμάτων, αλλά και την κατασκευή ικανού δικτύου νέων μικρών φραγμάτων, που είναι έργα μικρού κόστους και υψηλής αποδοτικότητας.

Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε θετική παρέμβαση που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, θα είμαστε όμως αποφασιστικά μαχητικοί και διεκδικητικοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και απέναντι στην Κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν επιτέλους τα τόσο κρίσιμα και αναγκαία για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στην περιοχή έργα.

Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 45χρονος βιαστής

Previous article

Στον χειμερινό προορισμό της μεταφέρεται η λαϊκή αγορά της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *