ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου ανοίγει για τα παιδιά

0

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου ( μέλος του δικτύου βιβλιοθηκών της ΕΒΕ), ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης» .

Το εκπαιδευτικό υλικό για τα εργαστήρια, το εικαστικό υλικό, η θεματική βιβλιογραφία και το κεντρικό θέμα των φετινών δράσεων, έχει προταθεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη  της Ελλάδος .

Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Σημειωματάριο Γλυπτικής», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 10.00-11.30 π.μ. στον χώρο της βιβλιοθήκης, με την εκπαιδευτικό κ. Ελίνα Μενούνου,

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη της γλυπτικής, να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Χαλεπά, να έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά έργα σχετικά με την τέχνη της γλυπτικής και να εκφραστούν δημιουργικά κατασκευάζοντας ένα μικρό γλυπτό, με την τεχνική του πηλού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών θα είναι έως 16. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης, το εργαστήριο θα επαναληφθεί την ίδια ώρα ,την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια τις καθημερινές, στα τηλέφωνα 2743360219 και 2743360203

Επίσης, το ωράριο λειτουργίας  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης απο 1η Νοεμβρίου, είναι

  • Πρωι (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) 10.00-12.30
  • Απόγευμα( Τετάρτη, Πέμπτη) 18.30-20.00

Παιδικές φωνές, σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες, γέμισε η Βιβλιοθήκη του δήμου Κορινθίων

Previous article

Συστάσεις της ΓΓΠΠ στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *