ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε δύο εβδομάδες ξεκινά η ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του ΟΣΕ – Τι θα περιλαμβάνει

0

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, στην ανατολική είσοδο της Κορίνθου. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος παραχώρησε σχετική συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που προβλέπει ότι το έργο θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε πως αν συνδυαστεί η συγκεκριμένη ανάπλαση με την ανάπλαση στο Κεραμιδάκι και την επέκταση του πεζοδρομημένου τμήματος μέχρι τα Καλάμια δημιουργείται μια νέα εικόνα για το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου. Ακόμα έκανε ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συνάντησαν λόγω της γραφειοκρατίας.

Ενδιαφέρον έχει πάντως και η είδηση που έδωσε ο κ. Νανόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Korinthia.net.gr, για το κτίριο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορινθίας. Με δεδομένο ότι το υπό κατάρρευση και εγκαταλελειμμένο κτίριο θα αποτελεί παραφωνία στο ανακαινισμένο περιβάλλον του σταθμού, ρωτήσαμε τον δήμαρχο Κορινθίων αν ο δήμος θα κάνει κάποια κίνηση για να αξιοποιήσει το κτίριο αυτό.

Ο κ. Νανόπουλος έδωσε την είδηση ότι ο δήμος έχει ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων με την Ένωση προκειμένου να διακριβωθεί ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αν είναι εφικτό ο δήμος να το αγοράσει και να το αξιοποιήσει. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες με δεδομένο ότι το κτίριο δεν είναι εντός σχεδίου πόλεως!

Τις λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το έργο έδωσε ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, ο οποίος σημείωσε ότι το έργο αυτό θα είναι το καύχημά μας στην περιοχή, καθώς ο επισκέπτης θα βλέπει μία εντυπωσιακή εικόνα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του στην έκταση των 16 στρεμμάτων θα μπορούν να γίνουν πάρα πολλές διαφορετικές δραστηριότητες: «όποιος επισκέπτεται τον χώρο θα μπορεί να κάνει την βόλτα του, να κάνει ποδήλατο σε διαφορετικούς ποδηλατόδρομους για ενήλικες και παιδιά, θα μπορεί να κάνει αθλητικές δραστηριότητες με σύγχρονα όργανα που θα εγκαταστήσουμε. Στην πλατφόρμα θα γίνονται εικαστικές εκδηλώσεις, χώροι για να γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου και άλλα…». Ακόμα θα δημιουργηθεί μια μεγάλη έκταση με γκαζόν, διάδρομοι από πατητό χαλίκι και άμμο, αλλά και ένα αναψυκτήριο για καφέ, φαγητό κ.λπ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει, τέλος, το μουσείο του τρένου που θα δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο, με την μεταφορά μιας μουσειακής μηχανής του 1894 και την ανακατασκευή των τριών βαγονιών που έχουν παραμείνει στον σταθμό για τον σκοπό αυτό.

Η ανάπλαση, πάντως, αφορά μόνο τον εξωτερικό χώρο των 16 στρεμμάτων, καθώς το κτίριο του σταθμού θα εξακολουθήσει να φιλοξενεί τις υπηρεσίες του δήμου.

Ψυχογιός Γιώργος, Συνάντηση με την Πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών

Previous article

Αναφορά Ψυχογιού για τις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *