ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράγμα Ασωπού: Σταμάτησε τις εργασίες & εκβιάζει για νέα σύμβαση η εταιρεία Άκτωρ

0

Την διακοπή των εργασιών στο φράγμα Ασωπού αποφάσισε αιφνιδιαστικά η εταιρεία Άκτωρ! Η απόφαση λήφθηκε την περασμένη Τετάρτη (16 Νοεμβρίου), μόλις δέκα μέρες μετά την επίσκεψη στο φράγμα της αντιπροσωπείας από την παράταξη Τατούλη, κατά την διάρκεια της οποίας τίποτα δεν είχε διαρρεύσει. Οι εργαζόμενοι θα πάνε σήμερα να παραλάβουν τις απολύσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας εδώ και δύο χρόνια υπάρχει ένα μπρα ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης (το έργο είναι ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και της εταιρείας, που αφορά μια νέα σύμβαση με αναθεωρημένες τιμές που επιδιώκει να συνάψει ο Άκτωρ.

Ειδικότερα, η εταιρεία εκτελούσε το έργο με τιμές προ κρίσης, την στιγμή που οι τιμές όλων των υλικών έχουν εξακοντιστεί. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ο Άκτωρ δεν “έτρεχε” πάσει δυνάμει την κατασκευή του έργου, αλλά προχωρούσε με καθυστερήσεις. Σε όλη αυτή την διετία ασκούνταν έντονες πιέσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να κάνουν μία νέα αναθεωρημένη σύμβαση, που να μπορεί να καλύψει το αυξημένο κόστος υλικών, απειλώντας ότι θα σταματήσουν το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthia.net.gr ο ανάδοχος ζητούσε συμπληρωματική σύμβαση, μέχρι το 50% της αρχικής σύμβασης (ήταν 12,3 εκατ ευρώ) και με επιπλέον πέντε εκατ. ευρώ για σταλίες. Το ποσό κρίθηκε υπέρογκο από το υπουργείο, το οποίο άφησε το έργο στην τύχη του, χωρίς να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

Τελικά, με αφορμή μία μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή κάποιων λογαριασμών, ο Άκτωρ αποφάσισε την Τετάρτη να διακόψει τις εργασίες προχωρώντας στις απολύσεις των εργαζομένων…

Αρχαιογνωστική επίσκεψη στην παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου Κορίνθου

Previous article

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *