ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Τις μεγαλύτερες αυξήσεις τελών σε όλη την Κορινθία -έως και 120%!- αποφάσισε ο Σταματόπουλος

0

Στις μεγαλύτερες αυξήσεις δημοτικών τελών σε όλη την Κορινθία προχωρά ο δήμος Σικυωνίων, μετά την περιπετειώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα. Εκεί, αποφασίστηκαν αυξήσεις 50% στο Κιάτο, 100% έως 120% στα χωριά της δημοτικής ενότητας Κιάτου και 120% στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Στυμφαλίας και Φενεού, παρά το γεγονός ότι η πρόταση της πλειοψηφίας καταψηφίστηκε (12 ψήφοι κατά, 11 υπέρ και 4 αποχές).

Υπέρ ψήφισαν 10 από τους 12 συμβούλους της πλειοψηφίας (Μυττάς, Σωτηρόπουλος, Κουτρέτσης, Σκαρμούτσος, Τσολάκος, Δομετίου, Μπουζιάνη, Φιακάς, Ζάρκος, Σιώκος), ενώ ο Βασίλης Αλεξόπουλος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ψήφισε κατά, απείχε ο Νίκος Τσιόγκας και απών ήταν ο Γ. Θελερίτης. Από την παράταξη Σαρχάνη υπέρ ψήφισε ο συνεργαζόμενος με την πλειοψηφία Κώστας Σαρχάνης, απείχε ο Παναγιώτης Μπακόλιας και καταψήφισε ο Νίκος Παπαβασιλείου. Απών ήταν ακόμα ο Γιώργος Ρουμπέκας. Όλοι οι άλλοι σύμβουλοι (Νανόπουλος, Χουσελάς, Κατσιμπούλας, Μαστοράκης, Παπαγεωργίου, Γαλάνης, Γκούμας, Ζαχαρόπουλος, Συριάνος, Λέγγας) ψήφισαν κατά.

Η δημοτική αρχή διακινεί, βέβαια, πως το αποτέλεσμα ήταν 12-12, ωστόσο, όπως φαίνεται από την μεριά της πλειοψηφίας έγινε προσπάθεια να αναδειχτεί ότι η πρόταση εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το προεδρείο ανακοίνωσε πως η πρόταση πέρασε με ψήφους 13-12, καθώς καταμέτρησε ως θετική την αρνητική ψήφο του Βασίλη Αλεξόπουλου και χρειάστηκε η παρέμβαση του Μάρκου Λέγγα για να αναδειχτεί η …λαθροχειρία. Κάτι ανάλογο πήγε να γίνει και με την ψήφο του Νίκου Τσιόγκα (συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης), ο οποίος απείχε την στιγμή της ψηφοφορίας, αλλά η ψήφος του επιχειρήθηκε να καταγραφεί ως θετική.

Το ενδιαφέρον είναι, βέβαια, ότι ο Σπύρος Σταματόπουλος ήθελε να φανεί ότι η πρόταση υπερψηφίστηκε μόνο και μόνο για λόγους πρεστίζ, αφού η απόφαση του δημοτικού  συμβουλίου έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα η αύξηση των δημοτικών τελών είχε ήδη αποφασιστεί στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία –μετά τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση- είναι το πραγματικό ανώτατο όργανο κάθε Δήμου. Άρα και με μία μόνο θετική ψήφο στις 27, η πρόταση θα είχε εγκριθεί.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, οι οποίες φάνηκαν και στη συνεδρίαση. Περίπου 30 με 40 άτομα βρέθηκαν εκεί αποδοκιμάζοντας την δημοτική αρχή για τις αυξήσεις. Οι αυξήσεις, τελικά, πέρασαν και με τους πρώτους λογαριασμούς που θα φτάσουν στους Σικυώνιους πολίτες είναι δεδομένο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν, αφού όλα αυτά τα χρόνια της θητείας Σταματόπουλου, η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για να μην φτάσουν τα πράγματα εκεί που έφτασαν.

Πάγωσε γύρω τους η θάλασσα: Οι 28 ναυτικοί που παγιδεύτηκαν 497 μέρες στους πάγους και η ιστορία τους έγινε βιβλίο

Previous article

Πράσινο φως Κομισιόν στην νέα ελληνική ΚΑΠ με στήριξη για 65.000 Νέους Αγρότες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *