ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ισχυρό πλήγμα για την Κορινθία: Σταμάτησαν οι εργασίες στο Φράγμα του Ασωπού – Απολύονται εργαζόμενοι

0

Ενα ακόμα ισχυρό πλήγμα δέχονται οι παραγωγοί της Κορινθίας που δοκιμάζονται σκληρά απο την λειψυδρία και την υφαλμύρωση των υδάτων. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» Γιώργος Δέδες αποκάλυψε με σημερινή του δήλωση ότι τα έργα στο φράγμα του Ασωπού σταμάτησαν και η πλειοψηφία των εργαζομένων απολύεται.

Έτσι οι παραγωγοί μένουν χωρίς καμία στήριξη ουσιαστική απέναντι στο δισεπίλυτο πρόβλημα της έλλειψης νερού και η πιθανότητα εγκατάλειψης της καλλιέργειας φαίνεται πιο πιθανό σενάριο.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Δέδες αναφέρει:

«Σταμάτησαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού και απολύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο έργο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Δυστυχώς, συντελείται το “χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”.

Εδώ και 1 χρόνο με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, διαβλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις στην εκτέλεση των εργασιών του Φράγματος, έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση και την περιφερειακή ηγεσία να σταθούν με ευθύνη απέναντι στο έργο, τους εργαζόμενους, τις αναπτυξιακές ανάγκες της Κορινθίας και των αγροτών της, κάτι το οποίο δεν έπραξαν.

Δεν περιμένουμε πολλά από μία Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα στοιχειώδη. Από μία Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο εγγειοβελτιωτικό έργο της Πελοποννήσου με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Απαιτούμε όμως, έστω και την ύστατη ώρα, οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι και η περιφερειακή ηγεσία να αποτρέψουν την αναπτυξιακή οπισθοδρόμηση που απειλεί αυτή τη στιγμή την Κορινθία».

(anagnostis.org)

Κόλαφος για τον δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της Κολοβού η γραμματέας του σωματείου

Previous article

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *