ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαρώνει το ιστορικό ντoκιμαντέρ για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, τις πόλεις από του Πόντου την ψυχή

0

Σε μια συγκινητική βραδιά, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, την Κυριακή έγινε η πρώτη δημόσια προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πόλεις από του Πόντου την ψυχή.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Cosmote TV με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, καθώς αφορά τη διαδρομή των Πόντιων κτητόρων της περιοχής.

«Αποτελεί την ανάδειξη του πολιτισμού μας, τη σπουδαία ιστορία μας και είναι για τις επόμενες γενιές ένα κειμήλιο ιστορικής αξίας. Άλλο ένα πετραδάκι στην προσπάθεια διαιώνισης της ιστορίας της πόλης μας» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ και τους προέδρους των Ενώσεων Ποντίων Σουρμένων και Αργυρούπολης (φωτ.: Facebook / Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Στην κατάμεστη δημοτική θεατρική σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» το παρών έδωσε και η δημοσιογράφος και δημιουργός του ντοκιμαντέρ Δέσποινα Σωτηροπούλου, αλλά και οι Ενώσεις Ποντίων Σουρμένων και Αργυρούπολης.

Μάλιστα η Δέσποινα Σωτηροπούλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο Top 10 στη συνδρομητική πλατφόρμα. «Αυτό αποδεικνύει ότι καλό γίνεται όταν οι νέοι μας ενδιαφέρονται για το παρελθόν και την ιστορία μας» σχολίασε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

pontosnews.gr

ΚΙΑΤΟ: Εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είσαι μόνη – Έχεις επιλογή – Πες όχι στη βία”

Previous article

Μια από τις καλύτερες φωτογραφίες της Χρονιάς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *