ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγoυν oι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιoυ και της πρεσβυτέρας

0

Μετά την κατεπείγουσα εντολή του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές της «Κιβωτού του Κόσμου», στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της ΜΚΟ, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας κι όσων ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών.

Θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία αποκτήθηκαν νόμιμα και εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Σημειώνεται ότι τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και προσφορές απλών πολιτών. 

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.

Στο μεταξύ σήμερα ανακοινώθηκε η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, Το νέο ΔΣ ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει σε εταιρεία ορκωτών λογιστών τον έλεγχο των οικονομικών της ΜΚΟ.

Η ανακοίνωση:

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Πρώην εργαζόμενος σε δομή του ΜΚΟ κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Σήμερα ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Εκεί βρέθηκε πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς θα λάβουν κι άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές και καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρική κατάθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα η καταγγελία αυτή στρέφεται κατά του ιδρυτή της ΜΚΟ πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.

Τα αδικήματα που έρευνα η εισαγγελία είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Νέες καταγγελίες

Στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα κι άλλες καταγγελίες για τις δομές της Κιβωτού. Η μία αφορά τη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπου πρώην υπάλληλος της δομής κάνει λόγο για κακοποίηση βρεφών, άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στα παιδιά και αποθήκες με ληγμένα τρόφιμα, ανάμεσα σε άλλα.

«Είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του», λέει η υπάλληλος για τον τραυματισμό ενός βρέφους. «Ο γιατρός μού είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φρικτά, ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του -δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα- και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο, αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού», αναφέρει στην καταγγελία της.

Παράλληλα καταγγέλλει την αποσιώπηση των παραπάνω περιστατικών, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια και ακολούθησε μόνο η δική της απόλυση.

Η άλλη καταγγελία που έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες έγινε από μια 20χρονη σήμερα πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία είπε πως την έδιωξαν επειδή έκανε άμβλωση.  «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”. Eγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» κατήγγειλε η κοπέλα. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου» είπε στο  Live News στο Mega.

(efsyn.gr)

Γ.Ψυχογιός: Χωρίς γιατρό εδώ και τρία χρόνια το Καίσαρι! Παρέμβαση στη Βουλήγια την άμεση επαναλειτουργία του αγροτικού ιατρείου.

Previous article

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *