ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τρεις (+μία) νέες κοινωνικές δομές από τον δήμο Κορινθίων: ΚΕΠ Υγείας, Νταντάδες της γειτονιάς, Νοσηλεία κατ’ οίκον και Έξω Μαζί

0

Στην δημιουργία τριών νέων κοινωνικών δομών και την επανέναρξη μιας τέταρτης προχωρά ο δήμος Κορινθίων.

Η πρώτη δομή αφορά την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, μιας δομής στήριξης, βοήθειας και φροντίδας των δημοτών. Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να σχεδιάζει, να οργανώνει και να συντονίζει τα Προγράμματα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου και να τα διασυνδέει με λειτουργούσες δομές υγείας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μεριμνά και καθοδηγεί τις δημοτικές πρωτοβουλίες προληπτικής φροντίδας ώστε κάθε δράση να διέπεται από συνέχεια, συνέπεια και σύγχρονη τεχνογνωσία.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

 • α) Καρκίνος του παχέος εντέρου
 • β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
 • γ) Καρκίνος του μαστού
 • δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος
 • ε) Ανεύρυσμα αορτής
 • στ) Καρκίνος του προστάτη
 • ζ) Μελάνωμα
 • η) Κατάθλιψη
 • θ) Άνοια
 • ι) ΧΑΠ
 • κ)  Οστεοπόρωση.

Το ΚΕΠ Υγείας θα στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής στην Πυλαρινού 67 (ισόγειο) και εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα, παρουσία του προέδρου του δικτύου Υγιών πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο δήμος Κορινθίων, Γιώργου Πατούλη.

Η δεύτερη υπηρεσία αφορά τον σχεδιασμό για την “Νοσηλεία κατ’ οίκον” από το δήμο. Πρόκειται για, μια άκρως σημαντική υπηρεσία η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός της οικίας τους να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τις όποιες ιατρικές πράξεις στον χώρο τους. Ο στόχος της κατ’ οίκον νοσηλείας είναι η παροχή υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας όπως, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική πρόνοια, νοσηλευτική παρακολούθηση, ψυχιατρική παρακολούθηση, συμβουλευτική, παροχή φαρμακευτικής αγωγής, κα.

Η τρίτη υπηρεσία που δημιουργεί ο δήμος Κορινθίων αφορά την έναρξη του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».  Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και έρχεται να καλύψει την καθημερινή ανάγκη πολλών οικογενειών, και ιδίως των εργαζομένων μητέρων, για πιστοποιημένες υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και νηπίων τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα. Ο δήμος Κορινθίων καλεί καταρχάς βρεφονηπιοκόμου που θέλουν να εργαστούν στο πρόγραμμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο site του δημου.

Τέλος η τέταρτη υπηρεσία αφορά ένα πρόγραμμα που ήταν σε ισχύ το 2012, αλλά είχε διακοπεί και τώρα ο δήμος το επανενεργοποιεί. Είναι το πρόγραμμα “Έξω Μαζί”, ένα Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης παιδιών και νέων με αναπηρίες, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχομένου υπό την επίβλεψη και εποπτεία ειδικών του Δήμου και με την συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων.
Το «Έξω μαζί», περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως : Θέατρο, κινηματογράφο, αθλητικές δραστηριότητες, έξοδο για καφέ κ.λ.π. και πραγματοποιείται έπειτα από μηνιαίο προγραμματισμό.
Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα, προϋποθέτει την αίτηση του γονέα στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων και την κατάθεση των απαραίτητων εξής δικαιολογητικών :
· Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι επιτρέπει την συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα
· Κατάθεση της σχετικής γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής
· Λήψη κοινωνικού ιστορικού από Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου.

Πόλεμος για το νερό ανάμεσα σε δήμο Λουτρακίου και ΠΑΚΟΕ – Κέρδισε ο Γκιώνης τα ασφαλιστικά μέτρα, “πως τολμάς, δήμαρχε” απαντά το ΠΑΚΟΕ

Previous article

3.000 αθλητές και πλήθος κόσμου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *