ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Landis + Gyr: Στην Κόρινθο «χτυπά» η καρδιά του μεγαλύτερου εργοστασίου στην Ευρώπη…

0

Στην Κόρινθο «χτυπά» η καρδιά του μεγαλύτερου εργοστασίου στην Ευρώπη για τον ελβετικό όμιλο Landis +Gyr, που εξειδικεύεται στην κατασκευή μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας. 

Κομβικής σημασίας το εργοστάσιο της Κορίνθου, επιδιώκει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους διαγωνισμούς των έξυπνων μετρητών, καθώς και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σχεδιάζοντας εντός του 2023 να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για τα μελλοντικά σχέδια στην ελληνική αγορά μίλησαν από τη διοίκηση σε εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο ξενάγησης, στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Όπως είπαν, το εν λόγω  εργοστάσιο αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, αλλά και το σημαντικότερο για τον όμιλο, καθώς μόνο οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και τις νέες γραμμές παραγωγής ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας.  

Η Landis + Gyr παράγει στην Κόρινθο 7,5 εκατ. μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε ετήσια βάση, με προοπτική η παραγωγή να ξεπεράσει τα 9 εκατ. εντός του 2023, ενώ για την έναρξη δραστηριότητας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, θα χρειαστούν περαιτέρω επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία παραγωγικής γραμμής.  

Η πιο πρόσφατη επένδυση της Κορίνθου αποτελεί η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου, η οποία ολοκληρώθηκε και λειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας, με μηχανολογικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε από το εργοστάσιο της Αγγλίας.  Για την εν λόγω επένδυση δαπανήθηκαν περί τα 4,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ποσό θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο, εάν η νέα επένδυση ξεκινούσε από μηδενική βάση, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της διοίκησης. Η νέα μονάδα δημιούργησε περί τις 200 νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο στο εργοστάσιο της Κορίνθου ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τους 700.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εργοστασίου στην Κόρινθο, σε ποσοστό που φθάνει το 98%, προορίζεται σε εξαγωγές, με την Ευρώπη να αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό. Ειδικότερα, το 76% της παραγωγής του εργοστασίου στην Κόρινθο εξάγεται σε χώρες, όπως: Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Ολλανδία και Τσεχία, ενώ το 20% κατευθύνεται προς την αμερικανική αγορά και το μικρότερο ποσοστό στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Ιδιαίτερα υπερήφανος για το εργοστάσιο της Ελλάδας δήλωσε ο CEO της εταιρείας κ. Werner Lieberher κάνοντας αναφορά στο διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων και τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και τονίζοντας ότι η Landis & Gyr αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που παράγει μετρητές στην Ελλάδα. 

Από την πλευρά του, ο Αριστείδης Καμπάς γενικός διευθυντής της εταιρείας, μίλησε για συνέπεια, διαφάνεια κι εμπιστοσύνη, αξίες με τις οποίες έχει οικοδομηθεί το εργοστάσιο της Κορίνθου και τόνισε ότι τα τελευταία 7 χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις 37,2 εκατ. ευρώ, μαζί με τη μεταφορά εξοπλισμού από άλλα εργοστάσια, στο εργοστάσιο της Κορίνθου.

Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου, με ιστορία που ξεκινά από το 1896, βρίσκονται στην Ελβετία, η παρουσία του ωστόσο εκτείνεται σε περισσότερες από 30 χώρες, απασχολώντας 6.500 εργαζομένους, εκ των οποίων 1.500 μηχανικοί. Ο όμιλος έχει διαθέσει περισσότερου από 8 δισεκατομμύρια  μετρητές στον κόσμο”.

ΠΗΓΗ NEWSIT.GR

Άστατος ο καιρός με βροχές κυρίως στα δυτικά της χώρας

Previous article

Η σταφίδα, το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας και ο ιστορικός ρόλος των ΑΣΟ στο Κιάτο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *