ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ποια έργα υποδομών είναι σε εξέλιξη στην Κορινθία

0

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, επισκέφθηκε το Λουτράκι και επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Α’ Φάση του αντιπλημμυρικού έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «μέσα σε 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την Α’ Φάση του έργου και έως τέλος του μήνα θα έχουμε τις δεσμευτικές προσφορές και για τη Β’ Φάση» και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα προχωράμε και με τα αντιπλημμυρικά έργα στο κομμάτι των παραχωρήσεων προκειμένου να έχουμε μία συνολική παρέμβαση».

Το εμβληματικό έργο της αποκατάστασης της Διώρυγας
Ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στην Κορινθία και «το εμβληματικό έργο της αποκατάστασης της Διώρυγας, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συνεχίζουμε και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τη καλοκαιρινή περίοδο ώστε να μην υπάρξει και πάλι κανένα ζήτημα».
Συνεχίζοντας με τον σιδηρόδρομο, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι «τον Ιούλιο του 2020 εγκαινιάσαμε τη Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή του τμήματος “Κιάτο – Ροδοδάφνη”, παραδίνοντας το έργο ως το Αίγιο, ενώ προχωράμε και εκείνο της ηλεκτροκίνησης του ίδιου τμήματος που υπογράψαμε πριν μερικές μέρες με προϋπολογισμό 83 εκατομμύρια €, ώστε μαζί με τις υπόλοιπες εργολαβίες που προχωράνε, ο σιδηρόδρομος να φτάσει επιτέλους ως τη Πάτρα».
«Στο Λουτράκι το έργο της Α’ Φάσης των αντιπλημμυρικών έργων υπεγράφη πριν από περίπου 3 μήνες, ενώ και τα έργα της Β΄ Φάσης προκηρύχθηκαν πριν από δύο εβδομάδες με προϋπολογισμό 23 εκατ. €» υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών επισήμανε ότι «το Υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για τις μελέτες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου και για τα συνοδά έργα του Φράγματος Ασωπού».

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά

Previous article

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου γίνεται ο μεγαλύτερος διαστημικός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *