ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς θα πληρώνονται οι «Νταντάδες της Γειτονιάς»

0

Με τη διαδικασία εργοσήμου του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται οι απασχολούμενοι ως Επιμελητές/τριες του Προγράμματος – Δράση «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ».

Ειδικότερα θεσμοθετείται το πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από Επιμελητή/ Επιμελήτρια για την υλοποίηση της Δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς», με στόχο την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση, μέσω της εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζόμενων γονέων και την υποστήριξη της πρόσβασης και της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Για την εφαρμογή των διατάξεων του προγράμματος, «Επιμελητής / Επιμελήτρια» ορίζεται το φυσικό πρόσωπο που παρέχει κατ’ οίκον υπηρεσίες φροντίδας σε βρέφη (ηλικίας δύο (2) έως δώδεκα (12) μηνών) και νήπια (ηλικίας δώδεκα (12) μηνών έως δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών) με αμοιβή, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 2 του αρ. 42 και είναι εγγεγραμμένο στο «Μητρώο Επιμελητών».

Υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας, είναι οι υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και των νηπίων που δύνανται να παρέχονται εντός της οικίας των παιδιών ή της οικίας του Επιμελητή/της Επιμελήτριας.

Οι Επιμελητές/τριες υπάγονται στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ και αμείβονται με εργόσημο από το πρόσωπο με το οποίο συνάπτουν συμφωνία.

Κατά συνέπεια με την κοινοποιούμενη διάταξη, εντάσσονται και οι Επιμελητές/τριες της Δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς», στην διαδικασία αμοιβής και ασφάλισης με Εργόσημο του τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όπως και οι ήδη απασχολούμενοι κατ’ οίκον του εργοδότη, στην φύλαξη και μεταφορά παιδιών, νηπίων και βρεφών που δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι ο e-ΕΦΚΑ είναι αρμόδιος αποκλειστικά και μόνο για την διαδικασία ασφάλισης μέσω του Εργοσήμου και όχι για τα τυχόν υπόλοιπα σχετιζόμενα ζητήματα και ερωτήματα που αφορούν το ίδιο το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και την εφαρμογή του.

Για τα λοιπά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα.

(dikaiologitika.gr)

Ξυλόκαστρο: Φωταγώγηση δέντρου, μελωδίες, ζεστό αρωματικό κρασί και παιδικές δραστηριότητες

Previous article

Η φωτιά που καίει 4.000 χρόνια – Δεν τη σβήνει ούτε η βροχή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *