ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Άμεση λεωφορειακή σύνδεση της πόλης της Κορίνθου με τον Σταθμό του Προαστιακού

0

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση πολλών συναδέλφων μας που καθημερινά μετακινούνται με τον προαστιακό, προσυπογράφει την παρακάτω επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού (ΣΕΕΠ) και καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο. Ενημερώνει, επίσης, ότι για το ζήτημα αυτό πρόκειται να συναντηθεί -από κοινού με το σωματείο των δασκάλων- με τον Δήμαρχο Κορινθίων.

«Ζητούμε από τον Δήμο Κορινθίων να αποκαταστήσει τη λεωφορειακή σύνδεση της Κορίνθου με τον Σταθμό του Προαστιακού σιδηρόδρομου, γιατί η εξυπηρέτηση της μετακίνησης αποτελεί δικαίωμα όλου του επιβατικού κοινού.

Οι καθημερινά μετακινούμενοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, οι Κορίνθιοι δημότες που ταξιδεύουν συχνά προς/από την Αθήνα, αλλά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην πόλη της Κορίνθου στερούνται, επί χρόνια, τη δυνατότητα μετακίνησής τους με αστικό ή δημοτικό μέσο προς/από τον Σταθμό του Προαστιακού.

Η έλλειψη ανταπόκρισης υπονομεύει, επίσης, κάθε προσπάθεια πολιτιστικής, τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης, ενισχύοντας μόνο την απεριόριστη χρήση ρυπογόνων οχημάτων και άρα την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Αντιθέτως, η τακτική λεωφορειακή σύνδεση θα ενθαρρύνει και θα διευκολύνει περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Κόρινθο και να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΣΕΕΠ)»

Ξέφυγε για τα καλά ο Αστέρας Δερβενίου στην Β κατηγορία

Previous article

Απόψε η εκδήλωση για τα βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου στο Επιμελητήριο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *