ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εκδήλωση -συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Βοχαικό για το μέλλον της γεωργίας

0

“Πού πάει η γεωργία; Προβλήματα και προοπτικές” ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας στο Βοχαϊκό, με ομιλητές τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, τον Παναγιώτη Ρογκάκη επ. αγροτικού τομέα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας , τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, πρώην γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χ. Κασίμη και τον πρώην γραμματέα του Υπ.Υποδομών ,περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Δέδε.

Κατά την συζήτηση που αναπτύχθηκε διαφάνηκε η έκδηλη αγωνία των αγροτών για το μέλλον, αφού κυρίως οι αγρότες της πεδινής Κορινθίας πλήττονται άμεσα από την έλλειψη νερού σε σημείο που κινδυνεύει άμεσα η καλλιεργητική τους περίοδος.

Κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση και η περιφέρεια δεν πρόκειται να δώσουν  λύση άμεσα στο θέμα, αφού έχουν δείξει  τις προθέσεις τους τόσο σε επίπεδο υπουργείου όσο και πρόσφατα στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Η απραξία της τελευταίας 3ετίας αποδεικνύεται σε έργα εγγειοβελτιωτικά παρά το γεγονός πως είχαν δεσμευθεί οι χρηματοδοτήσεις τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,στο θέμα του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΑΟΣΑΚ και καθαρισμού των αυλακιών αλλά και στο μεγάλο έργο του Φράγματος του Ασωπού που έχει για μια ακόμα φορά σταματήσει ενώ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2021.

Το κόππα και το Δίγαμμα στο Ελληνικό αλφαβήτο

Previous article

Θρήνος: Πέθανε o Γιάννης Διακoγιάννης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *