ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρεις συμβάσεις υπέγραψε ο Νίκας στην Κόρινθο: Σύθας στο Ξυλόκαστρο, γήπεδο στο Ζευγολατιό, Κύριλλος στο Κιάτο

0

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.165.000 ευρώ αφορούν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ισάριθμων δήμων της Κορινθίας, τις οποίες υπέγραψε το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην επισκευή δρόμων που έχουν υποστεί φθορές, στη διαμόρφωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων ώστε να εξυπηρετούν αμεα, καθώς και στην αντικατάσταση της παλαιάς μεταλλικής περίφραξης περιμετρικά του χώρου του Πάρκου της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επιπλέον, προβλέπεται η επισκευή, διαμόρφωση και αναβάθμιση των αθλητικών γηπέδων ανατολικά του ποταμού Σύθα. Από την πλευρά του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε, προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο την προϋπολογισμού 295.000 ευρώ επισκευή και αποκατάσταση της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο καθώς και της κοίτης του από την παραλιακή γέφυρα έως την παλαιά εθνική οδό για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Τέλος, ο Π. Νίκας, παρουσία του δημάρχου Βέλου – Βόχα Αννίβα Παπακυριάκου υπέγραψε συμφωνητικό 27.149,20 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού συνθετικού χλοοτάπητα και μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων.

Στις 21 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Περιβολάκια

Previous article

Πάτρα: 93χρονος περίμενε 20 ώρες για γιατρό! Σκηνικό ντροπής και διάλυσης στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *