ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήμος Λουτρακίου: 4 παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

0

Ένα έργο που θα ενισχύσει το επίπεδο Οδικής Ασφάλειας σε Κυρα-Βρύση, Αγίους Θεοδώρους και Περαχώρα, πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ ευρώ και στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, νησίδες ασφαλείας σε σχολεία και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:

Α. ΚΟΜΒΟΣ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ επί της Ε.Ο. Ισθμού – Αρχ. Επιδαύρου: κατασκευή πεζοδρομίου από τη μια πλευρά της οδού και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον υφιστάμενο κόμβο, που θα διευκολύνουν στην ομαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Β. ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – τμήμα κοινοτικής οδού Ελ. Βενιζέλου: δημιουργία μιας λωρίδας κίνησης για τα οχήματα (πλάτους 3,50μ), μπροστά από τις σχολικές μονάδες «Γυμνάσιο Ισθμίων» και «νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων». Η λωρίδα θα χρησιμοποιείται και για τις δύο κινήσεις των οχημάτων εναλλάξ, με διευθέτηση της κίνησης από φωτεινούς σηματοδότες. Το υπόλοιπο πλάτος της οδού θα δοθεί στο πεζοδρόμιο, για ασφαλή χρήση από όλες τις ομάδες των χρηστών.
Μπροστά από το σχολείο, προτείνεται η δημιουργία νησίδας που θα επιτρέπει την είσοδο και έξοδο από το χώρο προς μια μόνο κατεύθυνση και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για τη διευκόλυνση της κίνησης εξόδου από το χώρο.

Γ. ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Αθηνών: επέκταση και δημιουργία νέων πεζοδρομίων. Σε περιπτώσεις που το πλάτος οδοστρώματος σε κάθετους στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου δρόμους είναι αυξημένο (>9.5μ), προτείνεται η δημιουργία τριγωνικής νησίδας, η οποία θα διαχωρίζει τις κινήσεις των οχημάτων στον κόμβο (ελάχιστο πλάτος νησίδας 1.5μ.).

Δ. ΠΕΡΑΧΩΡΑ – τμήμα της δημοτικής οδού που συνδέει το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας με το Γυμνάσιο Περαχώρας και το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας: μετατροπή του τμήματος σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ειδική δαπεδόστρωση και φωτισμό.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε μεγάλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εκπονούμε μελέτες και όλες τις απαιτούμενες τεχνικές εκθέσεις προκειμένου να καταστήσουμε τα έργα ώριμα προς χρηματοδότηση. Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια των κατοίκων, των μαθητών στα σχολεία και των επισκεπτών στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας για την εξαιρετική συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην ένταξη του έργου προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας”.

Σήμερα στις 19:30 η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Ξυλοκάστρου 

Previous article

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ: οχι από το υπουργείο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *