ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022 -σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

0

Τακτοποιημένες στο συντριπτικό ποσοστό τους εμφανίζονται οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα στο 2022 ως προς τις πληρωμές έργων, προμηθειών κ.α., όπως προέκυψε κατά την τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε με τους διευθυντές διοικητικών – οικονομικών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στην σημερινή σύσκεψη, στην Π.Ε. Αργολίδας αποπληρώθηκαν 952 τιμολόγια, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2.510, στην Π.Ε. Κορινθίας 1.738, στην Π.Ε. Λακωνίας 791 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.986.

“Εχουν εξοφληθεί όλα και όσα ενδεχομένως υπολείπονται θα πληρωθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι οι όποιες μη πληρωμές εκ μέρους της Περιφέρειας οφείλονται στο ότι δεν προσκομίστηκε στην υπηρεσία ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα.

Οπως αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας δεν υφίσταται ουδεμία εκκρεμότητα, ενώ οι ελάχιστες που διαπιστώθηκαν στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Μεσσηνία αφορούν σε ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων.

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έχουν εκδοθεί συνολικά 2.400 εντάλματα στις 5 Π.Ε., με συνολική δαπάνη 117.873.320 ευρώ, για έργα του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Με την καλύτερη παρέα

Previous article

Σήμερα στις 19:30 η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Ξυλοκάστρου 

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *