ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης σε Νανόπουλο: “είστε λάτρης της εικονικής πραγματικότητας”

0

Πολιτικές αλλά και αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις έκανε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης, στην τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Σταυρέλης αρχικά μίλησε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου, την υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβουλίων, την απόφαση του ΣτΕ (έκρινε αντισυνταγματικες τις αποφάσεις των δημοτικών επιτροπών) και επέμεινε για μια ακόμη φορά στην στάση της παράταξής του να μην συμμετέχουν σε δύο από τις 3 συνεδριάσεις.

Πρότεινε τα θέματα που ψηφίζονται στην Οικονομική επιτροπή (97% θετικά όπως ανέφερε), να έρχονται προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο για να μην υπάρξουν «εκπλήξεις» στο μέλλον, αναφερόμενος φυσικά και υπονοώντας τις δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να ακυρώσουν όλες τις αποφάσεις των δημοτικών επιτροπών άρα και της οικονομικής.

Για τον προϋπολογισμό και την εισήγηση του δημάρχου είπε :

Eίστε λάτρης της εικονικής πραγματικότητας κύριε δήμαρχε. 102.000.000 ο προϋπολογισμός, η χρονιά των μεγάλων έργων λέτε, αλλά εμείς δεν είδαμε κανένα μεγάλο έργο. Αν μιλήσουμε για κίνητρα επενδύσεων, το απόλυτο τίποτα. 28.374.000 παραλάβατε το 2019 (αποθεματικό). Σήμερα είναι 30.000.000. Ποια είναι η επιτυχία σας;

Για τα Δημοτικά Τέλη

Ζητήσαμε μείωση των τελών και απαντήσατε καμμία αύξηση. Μα ζητήσαμε μείωση. Δημοτικά τέλη, τέλη λαϊκών αγορών, τέλη νεκροταφείων κλπ, γιατί δεν τα μειώσατε;

Για τα κονδύλια

Δώσατε 80,000 ευρώ σε αθλητικούς συλλόγους και 50.000 ευρώ σε πολιτιστικούς. Αυτά δε φτάνουν ούτε για καραμέλες. Δώστε και άλλα, αφήστε που σε πολλούς συλλόγους δεν δώσατε τίποτα.

Για το Δημόπρακτο

Κάνατε μια προγραμματική σύμβαση 1.000.000 ευρώ! Διαφωνούμε γιατί δεν υπάρχει κανένα μέλος από την αντίπολίτευση. Ολα γίνονται με απευθείας αναθέσεις με απόφαση του ΔΣ μαζί με το Λουτράκι και το Βέλο.

Για το ΚΕΠΑΠ και το Κέντρο Κοινωνική Πολιτικής

Δε φταίει ούτε ο Σπύρος ο Ζαχαριάς, ούτε ο Θέμης Κουτσογκίλας, ούτε ο Βασίλης Ταγαράς. Εσείς έχετε την ευθύνη. Πολύ λίγα όσα έγιναν και γίνονται. Σε κείνο το Συνοικισμό δε γίνεται τίποτα. Γιατί; Mήπως επειδή είμαι εγώ από το συνοικισμό; (γελώντας)

Για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

2.300.000 ευρώ από το 2011 και ακόμα δεν έχουμε ανάδοχο. 

Για την προβολή του Δήμου

Εξοδα ενημέρωσης και προβολής 264.000 ευρώ. Τι είναι αυτά; Βλέπω 15.000, 25.000 κλπ σύνολο ενημέρωσης και προβολής 264.000. Που θα πάνε αυτά τα λεφτά;

Για τις Αναθέσεις

201,000 ευρώ για μισθώσεις μηχανημάτων. Αλλο πάρτυ εκεί. Πάρτυ αναθέσεων.

  • Η παράταξη του κ. Σταυρέλη ψήφισε θετικά την μισθοδοσία των υπαλληλων, τα τακτικά έσοδα και όχι στα επιμέρους άρθρα (προϋπολογισμός)

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Λέτε να τοποθετηθούν 3 ανεμογεννήτριες σε 905 στρέμματα. 3 πλατειες 21 στρέμματα. Κάτι δεν μου πάει καλά.. Πυλώνες 101 μέτρων ύψους. Οι ΑΠΕ θα αξιοποιηθούν, ναι, ο επενδυτης θα καρπωθεί ένα όφελος, ο δήμος, οι πολίτες τι θα κερδίσουν. Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά πρέπει να διευκρινιστούν πολλά και θα απέχουμε τη ψηφοφορίας.

ΠΗΓΗ: LOUTRAKIBLOG.GR

Τα επιστημονικά επιτεύγματα που μας άφησαν άφωνους το 2022

Previous article

Τα αθλητικά έργα στην Κορινθία που θα εντάξει η Περιφέρεια σε χρηματοδοτικά προγράμματα το 2023

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *