ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάρις Αλεξίου: Η “Προσευχή” κατέκτησε την 1η θέση του ελληνικού top10

0

Η “Προσευχή” της Χάρις Αλεξίου, που ακούσαμε για πρώτη φορά στον δίσκο “Οδός Νεφέλης ‘88” το 1995, επιστρέφει ξανά στο σήμερα μέσα από την επιτυχημένη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Στις 15 Απριλίου του 1996, στο Παρίσι, η Ακαδημία Charles Cros βράβευσε τον δίσκο “Οδός Νεφέλης ’88” ως τον καλύτερο ξένο δίσκο της χρονιάς.

Η Χάρις Αλεξίου, γράφει η ίδια την “Πανσέληνο”, το “Μινοράκι”, την “Προσευχή”, “Τον άνθρωπο του κάβου”, γράφει και τραγουδάει τις σιωπές της, τραγουδάει τη ζωή της και γίνεται για πάντα ένα κομμάτι και της δικής μας ζωής.

Την “Προσευχή”, σε μουσική και στίχους της ίδιας της αγαπημένης ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, είχαμε τη χαρά να την απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς κλείνοντας μοναδικά τον πρώτο κύκλο.

Το κομμάτι έχει αγαπηθεί από το κοινό, αφού βρίσκεται στο #18 των YouTube Trends καθώς και στο #12 του ελληνικού Shazam Chart.

Στις 19 Δεκεμβρίου το “Maestro” ξεκίνησε το ταξίδι του στο Netflix κι έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που εντάχθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα, ενώ φιγουράρει ήδη στην 1η θέση του ελληνικού top 10 chart. Η “Προσευχή” κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

womantoc.gr

 Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια  θανάτου του Β. Τόπαλου

Previous article

Παραιτήθηκε o Θέμης Xειμάρας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *