ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημήτρης Πιστεύος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, δεν διεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου ως πολιτικός καριέρας

0

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά επίγνωση της ευθύνης του αξιώματος που προτίθεμαι να διεκδικήσω, δηλώνω επίσημα, ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων.

Την απόφαση, να δώσω έναν αγώνα που θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην ζωή μου, την πήρα μετά από πολύ σκέψη ανταποκρινόμενος στις γεμάτες εκτίμηση και αγάπη προτροπές που δέχομαι εδώ και πάρα πολύ καιρό, από συμπολίτες, φίλους και συνεργάτες.  Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, την στάθμισα προσεκτικά, με σοβαρότητα και μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντί σας.

Ο σεβασμός μου προς όλους σας είναι δεδομένος. Η αγάπη μου για τον τόπο μας και η επαγγελματική μου πορεία είναι γνωστή στην κοινωνία μας.

Όταν ξεκινούσα, ένας νέος διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, μοναδικό μου κεφάλαιο ήταν το όραμά μου και η όρεξή μου για δημιουργία, για δουλειά. Μετά από 32 χρόνια, δημιούργησα μια όμορφη οικογένεια και με σκληρή και έντιμη προσπάθεια μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Επιτεύγματα ζωής για τα οποία νιώθω ιδιαίτερα περήφανος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου διδάχτηκα τι θα πει «παλεύω», «αγωνίζομαι», «βελτιώνομαι», «πετυχαίνω». Πάνω απ’ όλα όμως, έμαθα τι θα πει «συνεργάζομαι». Δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι.

Δεν διεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου ως πολιτικός καριέρας, θέλω να δημιουργήσω με την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μου έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και διοικητικά άρτιο. Έναν Δήμο που θα χαιρόμαστε να ζούμε!

Δεν μηδενίζουμε το έργο που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, άλλωστε 17 ολόκληρα χρόνια δίνουν τεράστια χρονικά περιθώρια σε έναν πολιτικό να τηρήσει κάποιες από τις υποσχέσεις του. «Κάποιες», ωστόσο, απλά δεν είναι αρκετές, για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Περιφέρειας μας.

Με οδηγό το όραμα που έχω για τον τόπο μας και αυτό που θα μου εμπνεύσετε εσείς, αλλά και με την δύναμη που μου δίνει η επιθυμία μου να μην απογοητεύσω πρωτίστως εσάς, θα εργασθώ το ίδιο σκληρά για να χτίσουμε μαζί έναν Δήμο Υπόδειγμα. Έναν Δήμο, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα βιωσιμότητας. Ένα επίτευγμα το οποίο θα κατακτήσουμε με ενότητα και σκληρή ομαδική δουλειά και για το οποίο θα είμαστε το ίδιο περήφανοι όλοι μας!

Γιατί να μην πρωταγωνιστούμε και εμείς στην τουριστική ανάπτυξη που συνεχίζεται δυναμικά σε όλη την Πελοπόννησο προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες; Μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στο δικαίωμα των Δημοτών να χαίρονται τον τόπο τους.

Γιατί να μην αναδείξουμε τα χωριά μας και τις παραδόσεις μας;

Γιατί να μην στηρίξουμε τους παραγωγούς μας και τα προϊόντα του τόπου μας; Ο τόπος μας δεν υπολείπεται σε φυσικές ομορφιές, ούτε, φυσικά, σε ιστορία.

Είναι καιρός πια, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον Δήμο Σικυωνίων, στον τόπο που γεννήθηκαν, εδώ που μεγάλωσαν, με νέο όραμα, νέα σχέδια, νέες προσπάθειες, νέες προοπτικές, νέες ευκαιρίες!

Για την προσπάθεια αυτή, που ξεκινώ συνειδητά, ολόψυχα και με αίσθημα μεγάλης ευθύνης για τον τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, επιθυμώ να ενεργοποιήσω όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Ο συνδυασμός μας θα πλαισιώνεται από συμπολίτες μας, που έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά, όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές αλλά με γνώμονα τις επόμενες γενιές.

Μαζί θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε δυναμικά, με διαφάνεια, με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, ένα μέλλον που θα ανήκει στα παιδιά μας.

Έφτασε η ώρα της ευθύνης για όλους μας…

Με αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και φιλίας

Δημήτρης Νικ. Πιστεύος

Γεμάτη η ΜΕΘ κορονοϊού της Κορίνθου – νοσηλεύονται 6 άτομα

Previous article

Από το Άργος ήταν η γυναίκα που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον Ισθμό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *