ΕΠΙΣΤΗΜΗΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέες εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης από τη Σελήνη

0

Εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης, όπως αυτή φαίνεται από το φεγγάρι, καθώς και φωτογραφίες του δορυφόρου του πλανήτη μας, έστειλε το διαστημικό σκάφος Danuri ή Korean Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) του Κορεατικού Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Έρευνας(KARI).

Το διαστημικό αεροσκάφος, που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2022,  είναι η πρώτη νοτιοκορεατική αποστολή στο διάστημα και πραγματοποιείται σε συνεργασία του KARI με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία(NASA). Το Danuri (συνδυασμός των κορεατικών λέξεων για το φεγγάρι και την απόλαυση) είχε εκτοξευθεί πέρυσι τον Αύγουστο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με πύραυλο της αμερικανικής Space X.

Εντυπωσιακό: Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης από την Σελήνη

Στα μέσα Δεκεμβρίου το Danuri εισήλθε σε σεληνιακή τροχιά και άρχισε να μελετά την επιφάνεια του φεγγαριού, καθώς και να τη φωτογραφίζει, με στόχο να εντοπίσει κατάλληλα σημεία για μελλοντικές προσεληνώσεις.

Τα ευρήματα θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, τη NASA να σχεδιάσει τις μελλοντικές αποστολές της στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις», διαδόχου των ιστορικών αποστολών «Απόλλων». Στόχος θα είναι η δημιουργία της πρώτης σεληνιακής βάσης μετά το 2025.

Εντυπωσιακό: Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης από την Σελήνη

Το Danuri σχεδιάζεται να παραμείνει σε σεληνιακή τροχιά για 11 μήνες ακόμη.

Εντυπωσιακό: Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης από την Σελήνη

ΕΥΘΥΜΕΙΟ: Ο Σύλλογος Γονέων ζητά διευθυντή της δομής

Previous article

Προήχθη σε Ταξίαρχο ο Χαράλαμπος Τετράδης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *