ΑΘΛΗΤΙΚΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμος Βέλου Βόχας ανακοίνωσε ότι βάζει απινιδωτές στα γήπεδα του δήμου

0

Τα συνεχή περιστατικά καρδιαγγειακών επεισοδίων με θύματα αθλητές έχουν μπει στο επίκεντρο μίας αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δήμους και την ΕΠΟ, ειδικότερα από την στιγμή που η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνων στα ερασιτεχνικά τοπικά πρωταθλήματα αν δεν υπάρχει στο γήπεδο απινιδωτής, αλλά και πιστοποιημένος χειριστής αυτού.

Ουσιαστικά, η Ομοσπονδία πετά το μπαλάκι στους δήμους, τους οποίους υποχρεώνει να εφοδιάσουν τα γήπεδα εντός των ορίων τους με απινιδωτές.

Ο δήμος Βέλου Βόχας, πάντως, πήρε την σχετική πρωτοβουλία και ανακοίνωσε ότι έχει στην διάθεσή του πέντε απινιδωτές, οι οποίοι θα διατεθούν στα σωματεία για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

“Ο Δήμος Βέλου Βόχας έχει στην διάθεσή του πέντε απινιδωτές από τους οποίους οι δύο βρίσκονται τοποθετημένοι στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου στο Βέλο και στο Ζευγολατιό, στην κοινότητα Στιμάγκας και στο κλειστό γυμναστήριο στο Βέλο (δωρεά της κυρίας Κατερίνας Ζάρκου- Πρόεδρο Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου “ΘΥΑΜΙΣ”, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου (δωρεά του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων). Επίσης έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει επιπρόσθετα δύο απινιδωτές.

Ήδη είναι σε θέση να καλύψει όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Σε συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία και τους παράγοντες αυτών, απινιδωτής θα βρίσκεται σε κάθε γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα.

Σχετικά με τη χρήση τους στους αθλητικούς χώρους θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένα άτομα με ευθύνη του αθλητικού σωματείου.

Αναφέρεται ότι στο Δήμο Βέλου Βόχας από το 2018 ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις των μαθητών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και στην συνέχεια το 2019 και 2020 έγιναν πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις δύο στο Βέλο, μία στο Βραχάτι, μία στο Ζευγολατιό και μία στην Στιμάγκα. Επαγγελματίες και ιδιώτες του Δήμου μας στήριξαν τη δωρεάν εκπαίδευση στα πιστοποιημένα σεμινάρια.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βέλου Βόχας στα πλαίσια των δράσεών του θα διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό του Δήμου, των Νομικών Προσώπων αλλά και για πολίτες, στις πρώτες βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή”.

Έτοιμος να προσφύγει στην δικαιοσύνη ο Θανάσης Μανάβης

Previous article

Ακροκόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *