ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μητρόπολη Κορίνθου: 100.000 ευρώ σε 100 νέους φοιτητές

0

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“«ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2023» ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 100.000 ευρώ ΣΕ 100 ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2023» από την Ι. Μητρόπολη μας.

Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στο γενικότερο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί με συνέπεια η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου και αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, μετά φυσικά τον αγιασμό και την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. ΠαύλουΑκύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία αφού προηγουμένως μετεφέρθησαν τα εις το Επισκοπείο φυλασσόμενα αποτμήματα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Ακύλα μετά πάσης τιμής και ευλαβείας και τα οποία καθ᾿ όλην την διάρκεια της Ι. Ακολουθίας εξετέθησαν εις προσκύνησιν υπό των παρισταμένων πιστών.

Ο μητροπολίτης ολοκλήρωσε την ομιλία του κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό αυτής της ετήσιας Εκδήλωσης Οικονομικής Ενισχύσεως των Νεοεισαχθέντων Φοιτητών, καθώς με την χάρη του Θεού, μέσα σε 16 χρόνια (2006-2022) έχουν δοθεί 1.630 Τραπεζικά Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους και το προσφερόμενο συνολικό χρηματικό ποσό έχει ξεπεράσει το ποσόν των 1.630.300,00 ευρώ…”

Καρναβάλι στο Φενεό Κορινθίας

Previous article

Οι Δήμοι της Κορινθίας καλούνται να στείλουν επιστολή στην Περιφέρεια αν θέλουν να τοποθετηθούν φώτα led στους δρόμους τους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *