ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ειρηνοδικείο στο Δερβένι: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 545.476€

0

Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης εγκρίθηκε χρηματοδότηση 545.476€ για την αξιοποίηση του κτιριακού (αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση) του Ειρηνοδικείου Δερβενίου με στόχο να αναδείξει ένα εμβληματικό κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία, το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.

Το κτήριο του Ειρηνοδικείου είχε υποστεί σημαντικές φθορές και είχε κλείσει/εγκαταληφθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ο στόχος είναι το κτήριο να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την περιοχή και να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

Σε ανάρτηση του ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας ανέφερε: “Θερμά συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο που ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα Τρίτσης και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλά και σε όλους όσους έχουν συμβάλλει διαχρονικά στην ανάδειξη του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.”

Δήμος Βέλου – Βόχας: Ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Previous article

Ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος δημόσιων κτιρίων – Νομοθετική ρύθμιση μέσα στην εβδομάδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *