ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε εκατομμύρια για να γίνει η στοιχειωμένη σιδηροδρομική γραμμή περιβαλλοντικό πάρκο

0

Με πέντε εκατομμύρια ευρώ πριμοδοτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος την αξιοποίηση του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου και την ανάδειξή του σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Όπως ενημερώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1932/24-03-2023), με την οποία καθορίζονται οι ωφελούμενοι και οι αναγκαίες διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί 25 μεγάλων έργων, που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Μία από αυτές τις παρεμβάσεις είναι και το δίκτυο της σιδηροδρομικής γραμμής, για το οποίο το υπουργείο εξασφάλισε πέντε εκατομμύρια, με τα οποία μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ωφελούμενη του Προγράμματος να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλους του Ιουνίου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, αλσυλλίων και χώρων πρασίνου εκεί όπου υφίσταται σήμερα η αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Όπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Αν κάποιος ζημιώσει το Δημόσιο με 120.000€ μπορεί να παραπεμευθεί για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ αν το κάνει για 31.457.314,62 €, τι μπορεί να συμβεί;

Previous article

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑ διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 29/3

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *