ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Κιάτο αύριο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης για την «Αναπτυξιακή Εθνική Πολιτική Τριλογία»

0

Εκδήλωση με θέμα «Αναπτυξιακή Εθνική Πολιτική Τριλογία», και ομιλητή τον πολιτικό κοινωνιολόγο και συγγραφέα Μιχάλη Χαραλαμπίδη θα πραγματοποιηθεί στο Κιάτο. Κατά την ομιλία θα παρουσιασθούν τα βιβλία “Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία – Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Η Δολοφονία της Πολιτικής”.

Η εκδήλωση, την οποία συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων Βαγγέλης Χουσελάς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, ώρα 19:30 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων (1ος Όροφος).

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε πολιτικές-οικονομικές επιστήμες καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διωκόμενος διέφυγε παράνομα στην Ιταλία.

Συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη στο Μόναχο της Γερμανίας τον Αύγουστο του 1974.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977. Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε τη “Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση”. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ.

Το 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Έχει γράψει πολλά βιβλία καταθέτοντας την άποψή του γύρω από κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως επίσης, γύρω απο την ιστορία, τον πολιτισμό, και τον πολιτικό αγώνα του ποντιακού λαού.

ΣΗΜΕΡΑ Τρίωρη στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Previous article

Δωρεάν μετρήσεις αξιολόγησης νεφρικής λειτουργίας στην Νεμέα την Πέμπτη 6/4

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *