ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ.Δήμας: 9 εκατομμυρίων ευρώ, τα επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας

0

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας σήμερα, που επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανακοίνωσε σε κοινό Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Οικονομικών και το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εντάσσονται στο πρόγραμμα de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) με το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, τα επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας, της Αττικής και της Δυτικής Αχαΐας.

Οι σημερινές ανακοινώσεις, έρχονται σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς και ο Βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους παραγωγούς των επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας που επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.»

*Φωτογραφία από την σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στις 23/5 

Βλάσης Τσιώτος: Αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά προς το Δήμο Ξυλοκάστρου

Previous article

Απόστολος Παπαφωτίου: Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *