ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη εξόρμηση της Κοινότητας Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας

0

Στις 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξόρμηση της Κοινότητας Ανιχνευτών )παιδιά ηλικίας 15 έως 18 ετών) του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας, στο υπέροχο Δρυοδάσος Μουγγοστού το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί.Είναι ένα φυσικό   δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη, δηλαδή την οικολογική διαδοχή και είναι χαρακτηρισμένο ως αισθητικό δάσος στο πλαίσιο της προστασίας των δασών «Natura 2000». Η συνολική του έκταση είναι 7.185  στρέμματα.

Τα δέντρα του είναι  η πλατύφυλλη βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και γλυστροκουμαριές.

Τα παιδιά  ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του δάσους .Περπάτησαν ,έπαιξαν , βίωσαν την ζωντάνια του  ,αγκάλιασαν τις βελανιδιές,τα πεύκα και τα ελάτια  , άγγιξαν τους κέδρους τα πουρνάρια και τα ρείκια ,οσφρίστηκαν  το χώμα,παρατήρησαν τα ζουζούνια, και εκπαιδεύτηκαν με προσκοπικές νέες γνώσεις.

Με χαρά και ζήλο συμμετείχαν στον καθαρισμό του , επιμελώς εντόπισαν  λεπτομέρειες που μόνο στα παιδικά μάτια αποκαλύπτονται και αναρωτήθηκαν για τις μεταβολές και το μεγαλείο της φύσης ανά τους αιώνες γεμάτα σεβασμό και θαυμασμό για το παραδεισένιο περιβάλλον που τα καθήλωσε.

Ένιωσαν αδιάσπαστο κομμάτι του  και με λύπη ξεκίνησαν για την επιστροφή.
Ήταν μια εμπειρία μοναδική που όλους μας γοήτευσε .
Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο έχουμε ανάγκη τη φύση που τόσο μας ωφελεί και μας γαληνεύει.

Κορινθιακή Σταφίδα, το εμβληματικό προϊόν κι όμως κινδυνεύει

Previous article

Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *