ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Θετικός ο πρόεδρος του Δ.Σ του “Πράσινου Ταμείου” στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια στον Ισθμό

0

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού, καθώς και δράσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης -στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές-  συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, σήμερα με την διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, συζήτησε σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, παράλληλου με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου.

Ο εν λόγω πεζόδρομος θα ξεκινά από την γέφυρα του Ισθμού και θα φθάνει μέχρι τον Δίολκο, καλύπτοντας μια διαδρομή περί τα 4 χιλιόμετρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τις διάφορες οχυρώσεις που είχαν κατασκευάσει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941 – 1944, όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια.

Όπως ανέφερε ο Π. Νίκας, ο Στ. Σταθόπουλος δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική αυτή προσθέτοντας ότι θα περιληφθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

“Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί σημαντική συμβολή στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού” τόνισε ο κος Νίκας.

Δερβενάκια: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον Α7 παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Previous article

Παρουσίαση βιβλίου στο Ξυλόκαστρο του Ιωάννη Δημόπουλου “Τα παλικάρια της Ψωροκώσταινας “στο “Δέντρο της Γνώσης”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *