ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28 εκατ. Ευρώ στους Δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων – Πόσα θα πάρουν οι δήμοι της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0

Τα χρήματα προς τους Δήμους κατανέμονται προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Κατανέμονται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (28.050.000,00 €) σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Για την κατανομή του ανωτέρω χρηματικού ποσού λήφθησαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ανωτέρω ποσά καταβάλλονται στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα, για την ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: 43.830,00
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: 143.860,00
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ: 62.500,00
ΝΕΜΕΑΣ: 24.170,00
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: 42.300,00
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: 63.480,00

Η κατανομή των ποσών ανά δήμο

Πηγή: in.gr

Το λιμενικό της Ν. Κορέας επιχειρεί με drones made in Ξυλόκαστρο!

Previous article

Ο καιρός του τριημέρου της Πρωτομαγιάς: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *