ΙΣΤΟΡΙΑ

Η απελευθέρωση της Κορίνθου από τους Γερμανούς το 1944 (ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ)

0

Ο Τ. SOUTHWELL KEELY πολεµικός ανταποκριτής της αυστραλέζικης εφηµερίδας Sydney Morning Herald περιγράφει τις φρενήρεις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κορίνθου σε όλο το μήκος της παραλιακής Κορινθίας.

Για την απελευθέρωση της Κορινθίας δεν υπάρχει σαφώς προσδιορισμένος χρόνος. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου 1944, ωστόσο ο Τ. SOUTHWELL KEELY πολεµικός ανταποκριτής της αυστραλέζικης εφηµερίδας Sydney Morning Herald στην ανταπόκρισή του της 15ης Οκτωβρίου 1944 από την Ελλάδα (µέσω Λονδίνου) τοποθετεί την απελευθέρωση της Κορινθίας στις 10 Οκτωβρίου 1944.

Το ρεπορτάζ του περιγράφει την καταστροφή που άφησαν οι Γερµανοί στο πέρασµά τους, αλλά και την ευφορία του πληθυσµού για την πτώση των Ναζί και την απελευθέρωση. Η περιγραφή του ταιριάζει απόλυτα µε το διαδεδοµένο βίντεο της Pathe του Βρετανικού στρατού το οποίο δείχνει την θριαµβευτική ποµπή των βρετανικών και ελληνικών αντάρτικων στρατευµάτων (ΕΛΑΣ) στην παραλιακή ζώνη της Κορινθίας από το Δερβένι έως και την Κόρινθο.

Μωβ μέδουσες: Πρόωρη εμφάνισή τους στις παραλίες – Ακόμα και στην Πελοπόννησο

Previous article

Ε.Κ.Κορίνθου: Παροχή δωρεάν υπηρεσιών νομικής πληροφόρησης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *