ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Ανδρέας Σιάχος απάντησε με λίστα έργων στα σχόλια που µιλούν για του Ζευγολατιού

0

O αντιδήµαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σιάχος  απάντησε σε σχόλια και δηλώσεις που µιλούν για την πλήρη απαξίωση του Ζευγολατιού από την δηµοτική αρχή σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου απαρίθµησε Eργα αρκετών εκατοµµυρίων για την έδρα του δήµου.

Ο κ Σιάχος σχολίασε και τις προσπάθειες της «µονόπλευρης» όπως την χαρακτήρισε πρόθεσης συνεργασίας για το καλό της Κοινότητας που επιχειρήθηκαν από πλευράς του αλλά έπεσαν στο κενό.

«Με προσβάλει τόσο εµένα όσο και τον δήµαρχο, ότι δεν έχουµε κάνει κάτι στο Ζευγολατιό» σηµείωσε .

Η αναφορά του κ. Σιάχου άρχισε με το έργο του δηµαρχείου, προϋπολογισµού 3 εκατ. ευρώ που εκτελείται και τόνισε ότι αν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού, θα ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό.

Η αξιωµατική αντιπολίτευση του δήµου, που ενώ το 2019 βάσισε εν πολλοίς τον προεκλογικό της λόγο στο έργο του δηµαρχείου, σήµερα που το έργο εκτελείται, δεν έχει την πολιτική ωριµότητα να το επαινέσει… συμπλήρωσε

Ακόμα αναφέρθηκε διεξοδικά στα µεγάλα έργα που γίνονται στον δήμο και στο Ζευγολατιό, όπως το έργο του ηλεκτροφωτισµού όπου έγιναν αλλαγές σε όλο το δίκτυο οδοφωτισµού µε λάµπες led, µε αποτέλεσµα την εξοικονόµηση ενέργειας και τον καλύτερο φωτισµό των οδών. Επίσης, όπως ανάφερε έχουν γίνει σηµαντικές επεκτάσεις του οδοφωτισµού, στην Αγίου Γεωργίου, στην Παναγή Τσαλδάρη και στα σύνορα του Άσσου, αλλαγή φωτισµού στο κέντρο του Ζευγολατιού καθώς και εγκατάσταση φωτισµού στον Προαστιακό, στη γέφυρα του Προαστιακού και στην γέφυρα του Μητσόπουλου.

Αναφέρθηκε επίσης στο µεγάλο έργο της αποχέτευσης συνολικά 40 εκατοµµυρίων ευρώ που θα καλύψει τις περιοχές Ζευγολατιού και Βραχατίου µαζί µε Άσσο, Κάτω Άσσο, Λέχαιο, Περιγιάλι.

Επίσης συνοπτικά αναφέρθηκε στα εξής έργα:

 1. ΓΗΠΕΔΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ: Αλλαγή χλοοτάπητα και εξέδρα 510 θέσεων
 2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ: Ασφαλτοστρώθηκαν τµήµατα των οδών:
  ● Ελευθερίου Βενιζέλου,
  ● Σακελλαρίδη, Καζαντζάκη,
  ● πλάτωµα Προαστιακού στην Αγίου Νικολάου,
  ● κεντρικός δρόµος Κυράς Βρύσης,
  ● πάροδος Ευαγγελίστριας,
  ● πάροδος Ζιούβα,
  ● πλησίον δηµαρχείου,
  ● περιφερειακός δρόµος µετά τη γέφυρα Πασχάλη προς βιοµηχανία Σπυρόπουλου,
  ● στο Πανόραµα άσφαλτος και επίστρωση 3Α,
  ● προς το Φωκά,
  ● στη θέση Λιβάδι στο Ζευγολατιό επίστρωση 3Α,
  ● πίσω από το γήπεδο (3Α). Επίσης,
  ● το κέντρο του Ζευγολατιού έχει επιστρωθεί µε κυβόλιθους,
  ● έχει κατασκευαστεί τοιχείο αντιστήριξης στον δρόµο προς Καλέντζι,
  ● ενώ µε τη βοήθεια του δήµου Κορινθίων έγινε η ένωση της οδού
  ● Καλεντζίου-Σπαθοβουνίου.
  Ακόµη, µε χρηµατοδότηση από το πρόγραµµα «Αντώνης Τρίτσης» έγιναν εργασίες οδοποιίας:
  ● στο Καλέντζι τόσο σε επιµέρους οδούς όσο και στον κεντρικό δρόµο.
  Ο αντιδήµαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών είπε ακόμα πως έχει κλειδωθεί µια χρηµατοδότηση ΕΣΠΑ 500.000€ και αφορά και σε αγροτικές οδούς του Ζευγολατιού (θέση Γούβες, ΤΕΡΝΑ-Καλέντζι, κ.ά.).
  Παράλληλα, µε γκρέιτερ γίνονται κάθε χρόνο εργασίες όπου κριθεί απαραίτητο και επίσης, καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια τα ρέµατα και το φραγµατάκι ανάσχεσης στον Ζαπάντη.
 3. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Κατασκευάστηκαν και στο Ζευγολατιό και στο Καλέντζι.
 4. ΑΥΛΑΚΕΣ: Κατασκευάστηκαν τσιµεντένια αυλάκια µε ιδίους πόρους και χρηµατοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Επίσης, γίνονται καθαρισµοί των υφιστάµενων αυλάκων µε αποφρακτικό ή µε τα χέρια όπου χρειάζεται.
 5. ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: Έγιναν έργα αποκατάστασης περιµετρικά του Ι.Ν. Κοιµήσεως Θεοτόκου. Μάλιστα, όπως σηµείωσε ο κ. Σιάχος, παραλίγο να πάει αυτόφωρο γι’ αυτό το έργο διότι η αντιπολίτευση προσπάθησε να το σταµατήσει το έργο να µην γίνει µε καταγγελίες.
 6. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ: Στην πλατεία της παιδικής χαράς, στην Κόκκινη πλατεία και στον κόµβο µπροστά από το Σούπερ Μάρκετ Ιν.
 7. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Δύο καινούργια απορριµµατοφόρα εξυπηρετούν και την Κοινότητα Ζευγολατιού ενώ τοποθετούνται δύο συστήµατα υπόγειων κάδων.
 8. ΣΧΟΛΕΙΑ: Τακτικές εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία του Ζευγολατιού. Οριζόντια και κάθετη σήµανση και διαβάσεις στις οδούς µπροστά από τα σχολεία µε χρηµατοδότηση από το πρόγραµµα «Φιλόδηµος». Τοποθέτηση αίθουσας προκάτ στο Δηµ. Σχολείο Ζευγολατιού. Τοποθέτηση καινούργιων µπασκετών ασφαλών για τα παιδιά σε όλα τα σχολεία. Επίσης, το γήπεδο µπάσκετ του Δηµοτικού Σχολείου θα γίνει µε ακρυλικό δάπεδο, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
 9. Δηµοπρατήθηκε και συµβασιοποιήθηκε το έργο της τοποθέτησης φαναριών στη γέφυρα Ζαπάντη από όπου οι κάτοικοι του Ζευγολατιού κατεβαίνουν προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Ακόμα

◆ Παράλληλα, στο στάδιο της παραγωγής των Τευχών Δηµοπράτησης βρίσκεται το έργο για την δηµιουργία δύο κόµβων: Έναν στην Γράνα κι έναν στο νεκροταφείο Βραχατίου, από τον οποίον θα γίνει η σύνδεση της Παλαιάς Εθνικής Οδού µε το νέο δηµαρχείο.

◆ Στο στάδιο της δηµοπράτησης βρίσκεται και το µεγάλο έργο ύδρευσης για την σύνδεση των δικτύων Βραχατίου-Ζευγολατιού.

◆ Σε εξέλιξη βρίσκεται το µεγάλο έργο του Τοπικού Πολεοδοµικού Σχεδίου για το Ζευγολατιό

◆ Συµβασιοποιήθηκε το έργο της αντικατάστασης των υδροµέτρων µε αντίστοιχα ψηφιακά για την εξασφάλιση της µέγιστης εξοικονόµησης και της διαχείρισης του νερού.

Ο κ. Σιάχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέµα της λειψυδρίας μιλόντας για τις ενέργειες της δηµοτικής αρχής την περυσινή δύσκολη χρονιά και για την απουσία του προέδρου της Κοινότητας Ζευγολατιού από κάθε προσπάθεια.

«Ο κ. Παπαδηµητρίου δεν είναι πουθενά». υπογράµµισε ο Ανδρέας Σιάχος

Έγιναν καθαρισµοί γεωτρήσεωννέα γεώτρηση δίπλα στο ποτάµι, γιατί εκεί υπάρχει υφιστάµενη γεώτρηση (για το ρεύµα) και δίκτυο (για τη µεταφορά του νερού) κι έτσι τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα. Ο αντιδήµαρχος  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την «Ολυµπία Οδό» που παραχώρησε τις υδροφόρες της για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Ζευγολατιού.

Ο κ. Σιάχος τόνισε ότι πέρυσι έπρεπε να πάνε «σπίτι σπίτι νερό» και αν χρειαστεί φέτος θα το ξανακάνουν, όµως όπως σηµείωσε γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες φέτος, για να λυθεί το πρόβληµα και έκανε έκκληση για ορθολογική διαχείριση του νερού στις οικίες της Κοινότητας Ζευγολατιού.

Ο Αντιδήµαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήµου Βέλου-Βόχας κατέληξε τονίζοντας µε δηκτικό τρόπο ότι

«αυτά είναι πολύ “λίγα” έργα που έχουν γίνει σε Ζευγολατιό και Καλέντζι»

Αναφερόµενος ειδικά στον πρόεδρο του Ζευγολατιού, είπε ότι «τα γραπτά µένουν» και έδειξε µηνύµατα στο τηλέφωνό του που του έστελνε κατά καιρούς για προβλήµατα ή ακραία καιρικά φαινόµενα (π.χ. Ιανός) και στα οποία ο κ. Παπαδηµητρίου δεν απάντησε και δεν εµφανίστηκε  ποτέ…

Ο κ. Σιάχος τόνισε ότι

«εγώ έκανα προσπάθεια να συνεργαστούµε… αν κάποιο από τα έργα που είπα δεν έχει γίνει, εγώ θα φύγω από το δηµαρχείο».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος του Ζευγολατιού χρησιµοποιεί καταγγελτικό λόγο απέναντί του διότι τον ενδιαφέρει να εκλεγεί ο κ. Μανάβης δήµαρχος και γι’ αυτό το λόγο δεν συνεργάζεται µε την δηµοτική αρχή.

Η έκθεση φωτογραφίας ‘Human Nature’ στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Previous article

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Νεμέα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *