ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ξεχωριστή ανακοίνωση του Κύψελου για τον προπονητή του

0

Λένε ότι την ποιότητα δυο ανθρώπων την καταλαβαίνεις όταν χωρίζουν. Υπό αυτή την έννοια η ποιότητα των ανθρώπων που διοικούν τον Κύψελο και του (τέως πλέον) προπονητή της ομάδας την καταλαβαίνει κανείς από την παρακάτω ανακοίνωση που περιγράφει το “διαζύγιο” αναμεσα στις δύο πλευρές, αλλά κυρίως τους λόγους του.

Ο Δημήτρης Ποτήρης αφήνει το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς ξεκίνησε συνεργασία με Ακαδημίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι διοικούντες τον Κύψελο μας έχουν δώσει πολλές φορές την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα αυτή έχει ένα εντελώς διαφορετικό ήθος από αυτό που είναι σύνηθες στον χώρο του ποδοσφαίρου και δη των τοπικών κατηγοριών.

Θυμόμαστε πρόχειρα την ανακοίνωση για την ήττα από τον Ολυμπιακό Άσσου, πριν μερικες εβδομάδες: ένα απλό “Κακή εμφάνιση της ομάδας μας. Έχασε 0-1 από έναν καλύτερο Ολυμπιακό Άσσου, δεν απείλησε την εστία του αντιπάλου καθόλου“, ούτε φωνές για την διαιτησία, ούτε τίποτα.

Αργότερα, ευχές και στην Κόρινθο για το πρωτάθλημα και για τα μπαράζ, ευχές στους Αγίους Θεοδώρους για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Την ίδια στιγμή ο Κύψελος αναλαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες εξωαγωνιστικές, όπως το τουρνουά play station που διοργάνωσε πριν απο μερικές εβδομάδες στα γραφεία του συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Ή η βράβευση της ιστορικής ομάδας του Κύψελου (της περιόδου 1982-83) σε μια όμορφη τελετή, τον περασμένο Μάρτιο, όπου ακόμα και εγγόνια είδαν τους παππούδες τους να παίζουν μπάλα και τους χειροκρότησαν.

Χώρια που είναι και ο μοναδικός σύλλογος με γυναικεία κερκίδα που ακολουθεί παντού την ομάδα.

Ο ΠΑΣ Κύψελος είναι ένα παράδειγμα για τον ρόλο που πρέπει να έχει ένας αθλητικός σύλλογος, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί οι ομάδες (ειδικά οι τοπικές) έχουν ή θα έπρεπε να έχουν και ένα στοιχείο κοινωνικής προσφοράς, πράγμα που στην χώρα μας είναι από μηδαμινό έως ανύπαρκτο. Το ποδόσφαιρο έχει βαθιά κοινωνικές διαστάσεις, επηρεάζει τις τοπικές κοινότητες.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγγλικός όρος για το ποδόσφαιρο είναι soccer, που είναι σύντμηση των λέξεων SOCial CERemony, δηλαδή κοινωνική εκδήλωση.

Μακάρι να παραδειγματιστούν όλες οι ομάδες, έστω και λίγο, από τον τρόπο που σκέπτονται και πράττουν στον Κύψελο.

«30 Χρόνια ΣΠΟΑΚ και συνεχίζουμε…»:Επετειακή εκδήλωση στο Λουτράκι

Previous article

Ανδρέας Σιάχος: Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση κεντρικής πινακίδας εισόδου του Δήμου Βέλου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *