ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραιτήθηκε ο Πιέτρης απο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

0

Η παραίτηση του Γιώργου Πιέτρη από την θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου ρίχνει βαριά την σκιά της στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Ο κ. Πιέτρης παραιτήθηκε μόλις έμαθε ότι δεν θα συζητηθεί στην σημερινη πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις το θέμα της χρηματοδότησης του ΔΛΤ.

Με μεγάλη έκπληξη παρατήρησα ότι από το εξ΄αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου έχει «εξαφανιστεί» το θέμα 14 της συνεδρίασης «Αίτημα του νομικού προσώπου “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ” για την τακτική επιχορήγηση του», το οποίο υπήρχε κανονικά στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου“, αναφέρει σε δημόσια δήλωση του ο κ.Πιέτρης.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κομβικό, καθώς ναι μεν υπάρχει αυτοδιοίκητο στο Λιμενικό Ταμείο αλλά στην ουσία δεν είναι αυτόνομο. Γεννάται λοιπόν η ανάγκη να ενημερωθεί το Σώμα τόσο για την οικονομική στήριξη του Νομικού Προσώπου όσο και για τις πρακτικές του Δημάρχου προκειμένου να προχωρήσουμε με τις Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σε έντονους ρυθμούς και καλύτερη συνεργασία. Μοναδικό όφελος, το κοινό καλό. Μοναδικός στόχος, η διάσωση ενός εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης του Δήμου μας που είναι οι μαρίνες και τα λιμάνια μας τα οποία πρέπει να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στο αναπτυξιακό μας πλάνο.

Δυστυχώς η υπόθεση αυτή είναι μια εκ των πολλών που καταδεικνύουν ένα ευρύτερο πρόβλημα συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν δείχνει να συμμερίζεται πια το όραμα μου για ένα Λιμενικό Ταμείο με ρόλο κομβικό υποβαθμίζοντάς το και καθιστώντας το μόνιμο θέμα μικροπολιτικής συζήτησης.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι προεκλογικές διεργασίες και η εξασφάλιση «συμμαχιών» έβαλαν στο στόχαστρο τις πραγματικές ανάγκες του τόπου που τόσο αγαπώ, με τρόπο μάλιστα εξόφθαλμο και αντιδημοκρατικό.

Για τους λόγους αυτούς παραιτούμαι από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου, χωρίς όμως να σταματώ τον αγώνα που έχω ξεκινήσει. Εξάλλου η πορεία μου δείχνει ότι έχω μάθει πάντα στη ζωή μου να τελειώνω τη δουλειά την οποία έχω αναλάβει.

Συνελήφθη 48χρονος στο Βέλο που είχε διαπράξει κλοπές σε καταστήματα στην Αχαΐα στην Αττική και στο Βραχάτι.

Previous article

Αύριο το Ειδικό Σχολείο Συκιάς μάς καλεί σε εκπαιδευτική ημερίδα στο «Άγγελος Σικελιανός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *