ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Φουρλεμάδης: Ο πρώην ιερέα του προφήτη Ηλία Λουτρακίου και καταζητούμενος στο Καρδιολογικό του Αγία Όλγα

0

Ο πρώην ιερέας, για πολλά χρόνια, στο μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο Λουτράκι έχει πολλές περιπέτειες με τη δικαιοσύνη.

Ο Δ. Φουρλεμάδης από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγία Όλγα. Τον πρώην ιερέα και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά» αναζητά η αστυνομία προκειμένου να εκτελεστεί εναντίον του καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΖΟΥΓΚΛΑΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Η καταδίκη για κακουργήματα και η εμπλοκή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρίας με στενές σχέσεις με το Βατικανό φέρεται να δρα ο καταδικασθείς για κακουργήματα, πρώην διευθυντής του Οργανισμού «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (Ιερέας πλέον) φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να έχει πλησιάσει τις Ιερές Μητροπόλεις όπως για παράδειγμα την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

Ο CEO …ιερέας

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης κατά ένα περίεργο τρόπο έβρισκε πάντα την άκρη και κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες αλλά και στην Εκκλησία. Κανείς από τους μητροπολίτες δεν τον χειροτονεί ιερέα όπως επιθυμεί ο ίδιος.Εκείνος όμως επιμένει και βρίσκει για άλλη μία φορά την άκρη… Χειροτονείται ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ .

Στη δίκη του στο Εφετείο η Εκκλησία του γύρισε την πλάτη και δεν πήγε κανείς ως μάρτυρας υπέρ του.

Αυτό που σχολιάζεται επίσης ποικιλοτρόπως είναι η μεγάλη καθυστέρηση της δίκης του στο Εφετείο. Ενώ καταδικάστηκε το 2018 η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στο τέλος του 2022 και η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2023.

Ο Φουρλεμάδης αν και καταδικασμένος κυκλοφορούσε ελεύθερος καθώς είχε δοθεί αναστολή στην πρωτόδικη απόφαση.

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης πριν ακόμα βγει το δικαστικό βούλευμα που τον παρέπεμπε σε δίκη για την υπεξαίρεση έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο του 2016 με την οποία τα έβαζε με μερίδα του Τύπου:

«Όπως και με την εισαγγελική πρόταση, έτσι και τώρα, πριν ακόμη καθαρογραφεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δημοσιογραφικός και πάλι ζήλος αποκαλύπτει με βαρύγδουπους τίτλους τη παραπομπή μου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, χωρίς μάλιστα να γίνεται σεβαστό για άλλη μία φορά το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα και το τεκμήριο της αθωότητας. Βλέπω όμως και πάλι ότι αποσιωπάται επιμελώς σε κάθε αναφορά αυτών που αναπαραγάγουν τέτοιες ειδήσεις ότι μία ιδιωτικού δικαίου διαφορά, όπως έχει κριθεί με δύο αμετάκλητες αποφάσεις ανώτατου Δικαστηρίου (Ελεγκτικού Συνεδρίου: αποφάσεις 3339/2011 και 3340/2011), έχει ατυχώς ποινικοποιηθεί και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμη αποσιωπάται:

i) Ότι με την με αρ. 4887/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε την ουσία της υπόθεσης, έχω ήδη δικαιωθεί επί ανακοπής μου κατά της ταμειακής βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ , και κρίθηκε ότι δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη έναντι του Δημοσίου και βεβαίως δεν έχω ευθύνη και ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 66951/2013 αμετάκλητη (ποινική) απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών, κρίθηκα αθώος της κατηγορίας της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που αφορούν τα ίδια χρηματικά ποσά για τα οποία τώρα παραπέμπομαι.

iii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 6092/12 αμετάκλητη απόφαση του Μ/λούς Πλημ/κείου Πειραιά κρίθηκα αθώος της κατηγορίας ως προς την ακαταλληλότητα των τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας.

Τέτοιες όμως αναφορές είναι βέβαιο ότι αμαυρώνουν το τεράστιο έργο φιλανθρωπίας της Αλληλεγγύης, η οποία σαν Οργανισμός ανέλαβε να μεταφέρει σε όλο το κόσμο μέσω της προσφοράς το μήνυμα αγάπης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μήνυμα αυτό τώρα καλούμαι να μεταφέρω και να υπερασπιστώ και εντός των δικαστικών αιθουσών, όπου θα αποδειχθεί η αθωότητα μου και θα αναδειχθεί η μόνη και πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή η Αλληλεγγύη ήταν ένας διεθνούς βεληνεκούς ανθρωπιστικός Οργανισμός, που προσέφερε ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες στον κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μέχρι τότε καλώ όλους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας μου και να αφήσουν απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη, την οποία τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, να επιτελέσει το καθήκον της».

Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε το καθήκον της και τον έστειλε φυλακή κρίνοντάς τον ένοχο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της «Ζούγκλας»

Όπου… Πτωχός κι η μοίρα του – Σφαγή στη Νέα Δημοκρατία, γελάει ο Τατούλης

Previous article

Συμβουλές του Ιατρικού Συλλόγου για τον καύσωνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *