ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη ξανά η τιμή της βενζίνης: Πλησιάζει τα 2 ευρώ – Οι τιμές ανά περιοχή

0

Την ανηφόρα έχει πάρει ξανά το τελευταίο διάστημα η τιμή της βενζίνης με την μέση τιμή ακόμη και της απλής αμόλυβδης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και κυρίως σε νησιά, να ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Στην «κορύφωση» της καλοκαιρινής περιόδου οι αδειούχοι του Αυγούστου που μετακινούνται οδικώς, καλούνται να πληρώσουν υψηλότερα τα καύσιμα, με τον προϋπολογισμό των διακοπών τους να ανεβαίνει περαιτέρω.

Αρκετοί οδηγοί, προτού εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, γεμίζουν το ρεζερβουάρ κατά την αναχώρησή τους προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές τιμές στα νησιά και να περιορίσουν όσο το δυνατόν το κόστος.

Ανοδική τάση μέσα στον Ιούλιο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή για την απλή αμόλυβδη διαμορφώθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στα 1,948 ευρώ το λίτρο, όταν στις 23 Ιουλίου ήταν στα 1,896 ευρώ το λίτρο και την 1η Ιουλίου στα 1,863 ευρώ το λίτρο.

Όπως επισημαίνουν βενζινοπώλες στο CNN Greece η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων που παρατηρείται συνολικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οφείλεται στην άνοδο διεθνώς της τιμής του Brent, στην αύξηση της ζήτησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη καθώς και στη μείωση της παραγωγής από πλευράς ΟΠΕΚ. Τα τιμολόγια στα πρατήρια συνεχίζουν να φτάνουν με αυξημένο κόστος, ωστόσο, σημειώνουν, πως δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τη πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα.

Οι τιμές ανά περιοχή

Στην Αττική κατά μέσο όρο αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη πωλείται στα 1,917 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη 100 οκτανίων στα 2,105 το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη στα 1,915 ευρώ το λίτρο η απλή και στα 2,093 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη 100 οκτανίων.

Ακριβότερη και πάνω από τα 2 ευρώ συνεχίζει να πωλείται η απλή αμόλυβδη σε νησιά της χώρας, όπως στον νομό Κυκλάδων όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,185 ευρώ το λίτρο, στον νομό Δωδεκανήσου στα 2,096 ευρώ το λίτρο, στα 2,040 ευρώ το λίτρο στον νομό Λευκάδος, στον νομό Κεφαλληνίας στα 2,030 ευρώ το λίτρο και στα 2,005 στον νομό Λέσβου. Επίσης στα 2,010 ευρώ το λίτρο φτάνει η απλή αμόλυβδη στον νομό Ευρυτανίας και στα 2,003 ευρώ το λίτρο στον νομό Φωκίδας.

Πηγή: cnn.gr 

ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ x TSAKI & ΖΗΝΩΝ live στο Ξυλόκαστρο

Previous article

Stymphalia Lake Run 2023. Οι εγγραφές άνοιξαν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *