ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς ο Έβρος – Πλάνα από drone αποτυπώνουν τον ολέθριο αντίκτυπο της φωτιάς στα συνολικά 935.000 στρέμματα

0

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες

.

Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς και με την επιστροφή των κατοίκων της Λευκίμμης στις οικίες τους  έκλεισε η Κυριακή 03/09/2023 στον Έβρο.

.
Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.
.
Παραμένουν για τον φόβο των αναζωπυρώσεων οι πυροσβεστικές δυνάμεις

.
Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.
Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Την τεράστια καταστροφή στην περιοχή του Εβρου από τη μεγάλη πυρκαγιά αποτυπώνουν νέα πλάνα από drone, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ιδιαίτερα δραματικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις στην περιοχή.

https://youtube.com/watch?v=1BGtXq2bdgY%3Fsi%3DXYocEmCHRJbYcxks

Πάνω από 935.000 στρέμματα καμένης γης

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Copernicus, έχει δώσει στη δημοσιότητα νέα δορυφορικά δεδομένα για τη φωτιά στον Εβρο, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά στον Εβρο, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, κατά προσέγγιση αφορούν:

  • 440.180 στρέμματα δασικές εκτάσεις (47%)
  • 318.700 στρέμματα θαμνώδεις εκτάσεις (34%)
  • 81.140 στρέμματα αγροτικές εκτάσεις (9%).

.

Πηγή: bankingnews.gr kathimerini.gr 

98.446 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.260 παραβάσεις το διάστημα από 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Previous article

Δημήτρης Πιστεύος: Θέλω να γίνει ο Δήμος Σικυωνίων παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, με ισχυρή αγροτική, πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *