ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε εξαετή απαγόρευση θήρας σε περιοχές Λουτρακίου-Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων λόγω πυρκαγιάς προχώρησε το δασαρχείο Κορίνθου

0

Αναφέρει η απόφαση :

……..Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για χρονικό διάστημα έξι (6) ετών ήτοι από 14-09-2023 μέχρι 14-09-2029 και επανεξέταση της αναγκαιότητας παράτασής του την 01-08-2029, σε έκταση εμβαδού 19.000 στρεμμάτων περίπου των Δ.Κ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, που περιλαμβάνει την αποτεφρωθείσα από την πυρκαγιά που εξερράγη την 17η Ιουλίου 2023 έκταση καθώς και μη καμένη έκταση περιμετρικά αυτής, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που προκάλεσε η πυρκαγιά, με συνέπεια να επηρεαστούν αρνητικά οι συνθήκες προστασίας και διαχείρισης των πληθυσμών των θηραμάτων στις εκτάσεις που κάηκαν.

Η εν λόγω έκταση περιγράφεται και οριοθετείται παρακάτω: ξεκινάει από το ρέμα δυτικά της εταιρείας GF ENERGY μέχρι την ζώνη υγραερίου, ακολουθεί τον υπάρχοντα δρόμο και στην συνέχεια δυτικά μέχρι την στροφή του ρέματος νότια του σκουπιδότοπου, από εκεί δυτικά προς τον χωμάτινο δρόμο (οδό Όασης), συνεχίζει στον δρόμο Δημοσίων Υπαλλήλων (Νέα Πολιτεία) μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί στο καινούργιο νεκροταφείο του Λουτρακίου, στην συνέχεια νότια προς την οδό Ονείρων, μετά το τέλος της οδού ανατολικά στην οδό μέχρι την οδό Γερανείων, συνεχίζει στην οδό Γερανείων μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί στο Άνω Καρμπουνάρι (οδό Καρμπουναρίου) μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Πελοποννήσου ανατολικά του οικισμού Φιλοθέη και φτάνει στο νότιο όριό της την Εθνική οδό…….

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της απαγόρευσης που είναι έξι χρόνια ενώ συνήθως παρόμοιες απαγορεύσεις είναι συνήθως τρία χρόνια, ενώ στη συνέχεια γίνεται εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης.

«ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»: Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Previous article

Συνελήφθη 61χρονος να καλλιεργεί 13 δενδρύλλια κάνναβης στο Λέχαιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *