ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή Δομή Κορίνθου: Εκπαιδευτικό υλικό απο την Υφ/γο Σ. Βούλτεψη και την UNICEF – Τι κουβέντιασε με τον διοικητής και πρώην αστυνομικός διευθυντή Λεωνίδα Κολαΐτη

0

Επίσκεψη στη ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Κορίνθου πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 18/09 το μεσημέρι η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη για να δώσει εκπαιδευτικό υλικό σε μικρούς μαθητές – πρόσφυγες που βρίσκονται στην δομή.

Το εκπαιδευτικό υλικό διανεμήθηκε από την Υφυπουργό και από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα Ghassan Khalil, στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF: «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση», που υλοποιείται από σειρά εταίρων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Υφυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής και πρώην αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας, ταξίαρχος Λεωνίδας Κολαΐτης. Η Σοφία Βούλτεψη είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη Δομή και να συνομιλήσει με τον διοικητή ο όποιος δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή αλλά πρώτο του μέλημα ήταν η προβολή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και πόσο καλή δουλειά κάνει το προσωπικό της. Κλείνοντας ο διοικητής της Δομής ζήτησε από την Υφυπουργό η ιδιωτική εταιρία να μην κάνει απολύσεις.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί ο κ. Κολαΐτης διάλεξε να παρέμβει στα λειτουργικά μιας ιδιωτικής εταιρίας και όχι στα του οίκου του.

Αν ήθελε να αναφερθεί σε εργαζόμενους που δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους μπορούσε να αναφερθεί στα άτομα που είναι στην δομή με το Κοινωφελές και την αβεβαιότητα που βιώνουν γεγονός για το οποίο είναι ενήμεροι και οι τρεις από τους τέσσερεις βουλευτές μας.

Ακόμα καλύτερα θα μπορούσε να αναφερθεί στις συνθήκες που επικρατούν στην δομή.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Κορίνθου και το Προ.Κε.Κ.Α. Κορίνθου (Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτηση Αλλοδαπών) είναι δύο διαφορετικές δομές.

Πηγή: sfedona.gr

Μετατίθενται για την Παρασκευή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Επόμενης Μέρας”

Previous article

Nεκρή χελώνα στην παραλία Λεχαίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *