ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας στον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

0

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθές Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας στον Μητροπολίτη Κορίνθου κκ. Διονύσιο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη και τον Προιστάμενο της ΕΥΔ ΕΠ Αντώνη Ψαράκη, για τα έργα της Μητρόπολης Κορίνθου που προωθούνται προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Αντικείμενο αποτέλεσε η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κορίνθου για την δημιουργία ενός διορθόδοξου πνευματικού ιδρύματος και συνεδριακού κέντρου, σε έκταση 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Λουτρακίου.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του πιο πάνω έργου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 και -σε συνεργασία με την κυβέρνηση- από το τομεακό πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνάντηση με την πρόεδρο Μαρία Χρισταρά και στελέχη της διοίκησης του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού της Κορίνθου – Foundation Kalou.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το εν λόγω Ιδρυμα, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τους, με αντικείμενο δράση ενθάρρυνσης της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας”, αναφέρεται από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα Αστρονομία για παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Άσσου

Previous article

Mεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο προς Αγγελόκαστρο από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *