ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απόφαση της Landis+Gyr για την παραγωγή της στην Ελλάδα

0

Ενισχύει την παραγωγή της στην Ελλάδα η Landis+Gyr

-Παραμένει όπως όλα δείχνουν στην Ελλάδα η Landis+Gyr μετά την εξέλιξη που είχε ο διαγωνισμός προμήθειας μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στον ΔΕΔΔΗΕ. Στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, αναφέρεται ότι η εταιρεία όχι μόνον δεν αποσύρεται από την ελληνική εγχώρια παραγωγή, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει. «Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του παραγωγικού της αποτυπώματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του Δ.Σ., «η εταιρεία συνεχίζει να προχωρά παγκόσμια στις απαραίτητες αλλαγές οι οποίες θα εξασφαλίσουν συνέχεια στην ανταγωνιστική της θέση. Σε αυτό το πλαίσιο», προσθέτει, «η εγχώρια εταιρεία ενισχύεται περαιτέρω με την μεταφορά / αύξηση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων τόσο στον τομέα μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας (νέα προϊόντα για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου), μετρητών φυσικού αερίου (μοναδική παραγωγική μονάδα για το σύνολο του ομίλου με απορρόφηση της παραγωγής όλων των εξωτερικών προμηθευτών), καθώς και προετοιμασία για την εισαγωγή φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

-Οι καταστάσεις της εταιρείας φέρουν ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή πολύ αργότερα από τη λήψη των τελικών αποφάσεων του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την προμήθεια μετρητών και τους αναδόχους προμηθευτές, στους οποίους δεν συμπεριλήφθηκε η Landis+Gyr. Πέραν τούτου, η εταιρεία είχε μια πολύ καλή οικονομική χρήση για την περίοδο 2022/23. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 44% και ανήλθαν σε 259,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη (προ φόρων) σε 9,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ που ήταν την οικονομική χρήση του 2021/22. Η αύξηση των κύκλου εργασιών κατά περίπου 80 εκατ. ευρώ, οφείλεται κυρίως στην αύξηση της παραγωγής των οικιακών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στην ουσιαστική έναρξη της παραγωγής των μετρητών φυσικού αερίου (οικογένεια GAS).

Τους έφυγε ένα… βάρος

-Η σιδερένια μπάλα στο πόδι έφυγε και πλέον οι αποφάσεις σε θέματα governance λαμβάνονται χωρίς φίλτρα. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την αποχώρηση από τον εναγκαλισμό του ΤΧΣ, ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, εστιάζοντας στο πολύ σημαντικό γεγονός για την Τράπεζα, που έγινε ξανά ιδιωτική. Δεν μπορώ να πω, δεν μας κάνανε τίποτα οι άνθρωποι του ΤΧΣ, δεν δημιουργούσαν θέματα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της Alpha Βank, αλλά και μόνο και μόνο που υπήρχε η επιτήρηση, ήταν ένα θέμα από μόνο του. Μάλιστα αυτό κατέστη σαφές αργότερα χθες σε τραπεζικό πηγαδάκι, με επιτελικά στελέχη να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαμε να επαναπατρίσουμε Έλληνες από το Λονδίνο σαν τραπεζικά στελέχη στην Αθήνα, γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε bonus. Ούτε καν στην κουβέντα δεν έμπαιναν τα bonus….

Το JD Sports ανοίγει στον Πύργο του Πειραιά

-Πριν από τα επίσημα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά που αναμένεται να γίνουν την 1η Μαρτίου, τις πόρτες του θα ανοίξει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, το πρώτο εμπορικό κατάστημα που θα λειτουργήσει στον Πύργο. Ο  λόγος για το JD Sports, την εταιρεία με αθλητικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Το κατάστημα θα εκτείνεται σε περίπου 1800 τ.μ., ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την JD Sports στην Ελλάδα διαχειρίζεται ο όμιλος Cosmos Group, ο οποίος εκτός των άλλων έχει τα εμπορικά σήματα Cosmos Sport, Sneaker 10, Rundome και SlamDunk. Στις αρχές του χρόνου, το δεύτερο κατάστημα που θα ανοίξει θα είναι το Zara. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θα είναι το μεγαλύτερο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων στην Ελλάδα, αφού θα έχει επιφάνεια 6.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ μάλιστα πρόκειται στην ουσία να απορροφήσει τα δυο καταστήματα της αλυσίδας στην περιοχή (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 28 και Σωτήρος Διός 27), τα οποία δεν θα λειτουργούν στο εξής.

! Νέα κεφάλαια ύψους 11,7 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκαν στην Piraeus Tower AE από Prodea (30%), EBRD (24,5%) και Dimand (45,5%). Η Pireaus Tower έχει αναλάβει την ανάπτυξη και διαχείριση του νέου εμπορο-ναυτιλιακού κέντρου του Πειραιά που βρίσκεται στην Ακτή Ποσειδώνος στο κέντρο του λιμένα του Πειραιά.

Πράσινο φως για το Park Rise στο Ελληνικό

-Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για το κτίριο του Ελληνικού που φέρει την ονομασία Park Rise. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του 2024 αναμένεται ότι θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικιστικού ακινήτου, το οποίο θα έχει ανωδομή 13 ορόφων και δύο επίπεδα υπογείου, στα οποία θα φιλοξενούνται χώροι στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι. Στο κτίριο του Park Rise πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 88 πολυτελείς κατοικίες που θα διαθέτουν από ένα έως και πέντε υπνοδωμάτια. Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση της κατασκευής τοποθετείται χρονικά για το τρίτο τρίμηνο του 2026.

Η θετική επίδραση του investment grade

-Ισχυρή επίδραση έως και 2,5% του ΑΕΠ επιφέρει η επιστροφή της χώρας στην «επενδυτική βαθμίδα», όπως εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, που  επικαλούνται οι οικονομολόγοι της ΤτΕ, οι επιδράσεις των αναβαθμίσεων διοχετεύονται στην οικονομία μέσω τριών διαύλων: της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης, της αύξησης των επενδυτικών ροών από το εξωτερικό και της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. Έτσι, η αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% αφορά τη συνολική επίδραση μέσω και των τριών διαύλων.Παράλληλα η απόκτηση του investment grade, ασκεί μειωτική επίδραση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, άρα και στο κόστος δανεισμού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Στη Σαντορίνη κάνουν τόπο στα νιάτα

Ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ξενοδοχειακό κλάδο στέλνουν οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. Πρόεδρος εξελέγη ο Αντώνης Παγώνης, 31 ετών, αποτελώντας σήμερα τον νεότερο πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων στην Ελλάδα. Αλλά και σε όλο το νέο ΔΣ, ο ηλικιακός μέσος όρος είναι ο χαμηλότερος στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ανδρέας Πατηνιώτης, Γενική Γραμματέας η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Ταμίας ο Ρένος Χήτας και Μέλος ο Γιώργος Δημητροκάλλης. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης είναι πολλές και να ευχηθούμε ότι η φρέσκια ματιά του νέου διοικητικού συμβουλίου θα θέσει νέες βάσεις στην ορθή τουριστική ανάπτυξη του προορισμού.

Πηγή: powergame.gr 

Με καλούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία για τον αναδασμό στην περιοχή Φενεού

Previous article

Συνελήφθη στο Κιάτο 40χρονος με κάνναβη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *