ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομοσπονδιακή Θηροφυλακη: Συνέλαβε στον Φενεό επίδοξους ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ

0

Άλλο ένα χτύπημα κατάφερε η ομ. Θηροφυλακη μέσα σε λίγες ημέρες στον Νομό μας. Αυτή την φορά σε ορεινή περιοχή (παράνομο κυνήγι λαγού).

Συγκεκριμένα στις 17/2/24 στην περιοχή του ΦΕΝΕΟΥ του Δήμου ΣΙΚΥΩΝΊΩΝ και στη θέση “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ”‘ συνέλαβε επίδοξους ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ προφασιζόμενοι το κυνήγι του αγριογούρουνου να κυνηγούν κανονικά με σκύλους δίωξης λαγό.

Τους υποβλήθηκε το προβλεπόμενο πλέον από το Νόμο πρόστιμο. Κατασχέθηκαν η άδεια θήρας και οι καραμπίνα. Αλλά και ένας παράνομα θηρευμενος λαγός. Ενώ τους έγινε και η προβλεπόμενη ΜΗΝΥΣΗ στο Δασαρχείο Ξυλοκάστρου.

Εδω πρέπει να σημειωθεί κάτι σημαντικό ότι: ο λαγός που είχαν θήρευση και κατασχέθηκε από τα όργανα ήταν θηλυκός ενήλικος και βρισκόταν σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν το τι κακό προξενούν αυτοί οι ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ σε όλους εμάς τους κυνηγούς. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην θηροφυλακη ΜΑΣ και στον άνθρωπο που συντονίζει αυτές τις επιχειρήσεις. Και να ξέρουν ότι οι Κυνηγετικοί σύλλογοι και φυσικά και ο σύλλογος μας (Κ.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ) είναι και θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την πάταξη της λαθροθηρίας που σκοπό έχει την σωστή και αειφόρα διασφάλιση των θηραμάτων και κατά επέκταση του κυνηγιού στον τόπο μας.

Πηγή: kalavrytapress.gr 

Νεμέα: 1η Δημόσια Συνεδρίαση Λογοδοσίας

Previous article

Ο Θ.Μανάβης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *