ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο μεγάλο έργο που αφορά το περιβαλλοντικό και το πολιτιστικό πάρκο Κόρινθος-Βέλο

0

To έργο: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ KAI ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΒΕΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ», είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Π.Ε. Κορινθίας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Η γραμμή με αφετηρία το αστικό περιβάλλον της Κορίνθου, διαπερνά μικρότερες κωμοπόλεις, αγροτικούς οικισμούς και συναντά μεγάλες οδικές αρτηρίες και μικρότερους δευτερεύοντες δρόμους.

Στόχοι του έργου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ είναι:

Η δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα συμβάλλει στην συνένωση αλλά και την επέκταση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων.

Η δημιουργία αλσυλλίων σε καίρια τμήματα του ιστού ως πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο.

Η ανάπλαση χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών και άλλων υποδομών με σκοπό την περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση.

Η δημιουργία διαβάσεων σε καίρια σημεία για απρόσκοπτη προσπέλαση από τους πεζούς και τη συνένωση των συνοικιών που βρίσκονται εκατέρωθεν της γραμμής.

Η πρόβλεψη ειδικής φύτευσης σε τμήματα γειτνίασης με οδικό δίκτυο υψηλής κυκλοφορίας για μείωση θορύβου και οπτική απομόνωση ή για λόγους σκίασης σε χώρους στάσης. Η ένταξη περιπτέρων αναψυχής σε χώρους στάσης σε όλο το μήκος του περιβαλλοντικού πάρκου, προσφέροντας ζωή καθ’ όλο το μήκος του ακινήτου.

Η αναζωογόνηση της σιδηροδρομικής γραμμής και ο σχεδιασμός ενός δημόσιου χώρου που θα ενώνει τις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν αυτής, συμβάλλουν στην εκτόνωση των κατοίκων, στην αισθητική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου και στην επούλωση του υφιστάμενου ιστού.

44χρονος έχασε τη ζωή του στο Βραχάτι

Previous article

Ξυλόκαστρο: Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου “ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΙΘΙΝΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *