ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στον Φενεό ο Σωτήρης Κοντιζάς: Γαστρονομική περιοδεία με ΠΟΠ προϊόντα

0

Ο διακεκριμένος σεφ και κριτής του «Master Chef», Σωτήρης Κοντιζάς, βρέθηκε πρόσφατα στον Φενεό, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέσα από μια τηλεοπτική πλατφόρμα που υλοποιεί το Υπουργείο, ο σεφ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, μαγειρεύοντας με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της ελληνικής γης.

Αφιέρωμα στη Φάβα Φενεού ΠΟΠ και ΠΓΕ

Η επίσκεψη στον Φενεό είχε ως κεντρικό θέμα τη φάβα Φενεού, ένα προϊόν που κατέχει την ένδειξη ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη). Η φάβα Φενεού είναι ένα μοναδικό αγροτικό προϊόν, γνωστό για την ποιότητά του, τη γεύση του και την ιστορική του σημασία στην περιοχή.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, μαζί με την ομάδα τουφιλοξενήθηκε από τον Παναγιώτη Φιλόπουλο στην παραδοσιακή ταβέρνα «Καπρής». Εκεί, ο σεφ παρουσίασε ιδιαίτερες συνταγές με βάση τη φάβα Φενεού, τιμώντας την τοπική κουζίνα και τους παραγωγούς της περιοχής.

https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d4815.669061726497!2d22.294854776981207!3d37.916334903991334!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x135fe6e54e2b7ac9%3A0xd3a78a919fe4b0cf!2zzqDOsc-BzrHOtM6_z4POuc6xzrrOriDOpM6xzrLOrc-Bzr3OsSDOms6RzqDOoc6XzqMgJiDOns61zr3Pjs69zrHPgiBDYXByaXMgUnVzdGljIEhvdXNl!5e1!3m2!1sel!2sgr!4v1734964230794!5m2!1sel!2sgr

Στόχος: Η προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων

Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως στόχο να προωθήσει τα προϊόντα ΠΟΠ και τις περιοχές που τα παράγουν. Μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα, επιδιώκεται η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας αυτών των προϊόντων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον αγροτουρισμό.

Η εκπομπή στον Φενεό αναδεικνύει όχι μόνο τη φάβα Φενεού αλλά και την πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας και προβολής των τοπικών προϊόντων.

Η Ελλάδα στο πιάτο μας

Η περιοδεία του Σωτήρη Κοντιζά συνεχίζεται, με σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που παράγουν μοναδικά προϊόντα. Η προσπάθεια αυτή ενώνει τη γαστρονομία με την τοπική παράδοση, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας μας ως γαστρονομικό και πολιτιστικό προορισμό.

Η φάβα Φενεού, όπως και τα άλλα ΠΟΠ προϊόντα, είναι πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας και γεύσης, και τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην αναγνώρισή τους διεθνώς.

Συλλήψεις και για ναρκωτικά σε οικισμούς ΡΟΜΑ στους Δήμους Σικυωνίων & Βέλου

Previous article

Τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα που έγιναν Χριστούγεννα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *